Tasovac: Medijski zakoni jasno definisali javni interes

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac poručio je da su medijski zakoni jasno definisali javni interes, čiju promociju privatni vlasnici medija moraju ozbiljno da shvate.

Ivan Tasovac je u Negotinu ponovio da će do 31. oktobra biti završen proces povlačenja države iz vlasničke strukture medija.

"Očekujem da to bude prvi korak kada će svima postati daleko vidljivije i jasnije ono sa čime možemo i treba da se ponosimo. Tu je jako velika odgovornost medija i zato mislim da je zapravo dobro što se Ministarstvo kulture i informisanja nalazi na jednom mestu", rekao je Tasovac.

Ministar kulture je najavio da će u narednoj godini jedan od prioriteta tog ministarstva biti decentralizacija kulutre, ali ne na birokratski način.

Govoreći povodom jubilarnih 50. Mokranjčevih dana u Negotinu, Tasovac je ukazao da je u poslednjih godinu dana pripreman projekat "Gradovi u fokusu", da će do kraja meseca on biti promovisan.

Tasovac smatra da će se time otvoriti jedna potpuno nova stranica, a da poenta decentralizacije nije u tome da sada predstave iz, recimo, Beograda i Novog Sada gostuju po Srbiji.

Potrebno je da se onaj potencijal koji ima Srbija, gradovi i institucije u Srbiji, učini vidljivijim.

"Tu je jako velika odgovornost medija i zato mislim da je zapravo dobro što se Ministarstvo kulture i informisanja nalazi na jednom mestu", rekao je Tasovac.

Ministar kulture je poručio i da sa daleko više pažnje Srbi treba da budu svesni onoga što imaju i da se potrude da se što više ljudi sa tim i upozna.

Obilazeći Mokranjčevu rodnu kuću, ministar je rekao da bi Srbe drugi upoznali i poštovali na način na koji misle da im pripada, pre svega moraju upoznati i poštovati sami sebe, i svoju prošlost, ali i svoju sadašnjost.

"Za mene je svaki dolazak u Mokranjčevu rodnu kuću jedan krajnje emotivan momenat, ne samo zato što sam prve korake muzičke napravio u Muzičkoj školi Mokranjac i zato što me to ime prati čitavog života, već što je Mokranjac zapravo za srpsku muziku ono što je Vuk Karadžić bio za jezik", poručio je ministar kulture.

broj komentara 0 pošalji komentar