Odgovor RTS-a na protestno pismo LGBT

Zabavni program RTS-a izrazio žaljenje ukoliko je došlo do uznemiravanja transpopulacije i LGBT pripadnika prilikom prenosa "Pesme Evrovizije".

Povodom protestnog pisma Gej-lezbijskog info centra upućenog RTS-u u vezi sa komentarisanjem prenosa finalne večeri "Evrosonga" - Zabavni program RTS-a izražava žaljenje ukoliko je došlo do uznemiravanja transpopulacije i LGBT pripadnika.

Muzičko-zabavni karakter "Pesme Evrovizije" svake godine određuje i ton komentarisanja kvaliteta muzičkih numera, izvođača, kao i ukupni utisak nastupa takmičara.

Zabavni program RTS-a 

broj komentara 22 pošalji komentar
(utorak, 13. maj 2014, 10:45) - Ivan [neregistrovani]

Curi pamet na sve strane

Volim takve ''pametne'' ljude ''modernih'' shvatanja! :)

(utorak, 13. maj 2014, 07:45) - anonymous [neregistrovani]

biti hetero

ovo polako postaje opasno biti hetero, gejevi ce uskoro da nam zabrane slobodu da iskazemo svoje misljenje. podrska rts-u i voditelju. izbacite evroviziju, nikoga vise ne zanima i podrska sto niste poslali kandidata i ucestvovali u onome sto je nekada bila pesma

(ponedeljak, 12. maj 2014, 23:50) - anonymous [neregistrovani]

Podrška

Potpuno podržavam voditelja u njegovim izjavama i komentarima, i smatram da nije povredio LGBT populaciju i da nema osnova da se izvinjava, jer nije učinio ništa što bi izazvalo takvu njihovu reakciju.
U svojim komentarima je bio krajnje korektan i ne napadan.

(ponedeljak, 12. maj 2014, 22:59) - aqua [neregistrovani]

sramota

Apsolutno sam na strani voditelja i slazem se sa jednim od komentara da je bio cak vaoma obazriv u svojim izjavama.

(ponedeljak, 12. maj 2014, 21:33) - anonymous [neregistrovani]

похвала

похвала

Хвала РТСу на чувању јавног морала. Подршка РТС-у и водитељима.

(ponedeljak, 12. maj 2014, 20:31) - Milan [neregistrovani]

Demokratija

Niko nikoga nije uvredio, ali ako svako ima pravo da kaže šta misli, onda mogu to reći i voditelji i komentatori. Uvek su se svi pitali dokle se može ići sa glupostima mna ovakvim takmičenjima, a i videlo se, sve je važno, osim talenta i pristojnog prirodnog ponašanja. Zaista žalosno i bedno. A oni koji su poslali protestno pismo RTS, moraju znati da ne mogu da vrše uticaj na to šta će neko reći ili misliti i ne mogu naterati većinu da misli kao što oni misle. To nije u redu.

(ponedeljak, 12. maj 2014, 20:30) - Igor [neregistrovani]

Komentator jeste pogrešio

RTS je ispravno postupio sada, a komentator jeste imao neumesne komentare. To što je vama nenormalno da transeksualna osoba ima bradu nije njen problem. To je ona i kao takva se mora poštovati. Shvatite već jednom da je sloboda svakog pojedinca da se izjašnjava, radi i izgleda kako god hoće u javnosti, privatno, svejedno je - iznad svakog učenja, verovanja ili vašeg ličnog stava. Možete da ne podržavate ali ne smete da mrzite javno. Lako je ako želite to da razumete. Komentator nije imao pravo da maliciozno komentariše Končitu jer treba da zna da je njegov posao da daje informacije o takmičarima i poštuje sve svoje gledaoce a i same takmičare. Među njima ima i homofoba ali i transeksualaca, tako da je definitivno pogrešio i ovo je korektan postupak RTS-a.

(ponedeljak, 12. maj 2014, 19:28) - Nikola, Uzice [neregistrovani]

RTS je korektno i profesionalno prenosio Evroviziju

Imam cak utisak da je voditelj posebno bio obazriv da ne povredi LGBT populaciju. Verovatno znajuci da se pomenuta `ekipa` hvata za svaku slamku. Ali sta cete? Svako ima pravo da protestvuje. Srbija je demokratska drzava!

(ponedeljak, 12. maj 2014, 19:21) - anonymous [neregistrovani]

Мишљење...

Евровизија је некада била емисија за целу породицу. Мислим да се ниједном родитељу, који има за циљ да васпита дете у складу са правим вредностима, не би допало да то исто дете гледа овакав програм. Пренос водитеља РТС-а је био сасвим на месту. Заиста није било потребе за било каквим извињењем, али у сваком случају, свака вам част.

(ponedeljak, 12. maj 2014, 19:18) - anonymous [neregistrovani]

:)

Коментатор је био звезда вечери. Човек је више пута говорио исте ствари које сам и ја помислио, и то независно од извођача. Ко се сећа коментара везаног за наступ Пољакиња зна о чему говорим. Не може једна група да врши утицај на мишљење појединца, иначе је то насиље!