Čitaj mi!

Lista mleka sa povećanim aflatoksinom

Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo spisak uzoraka mleka šest najvećih mlekara u Srbiji u kojima je ustanovljeno prisustvo povišenog nivoa aflatoksina M1.

Spisak uzoraka mleka šest najvećih mlekara u Srbiji u kojima je ustanovljeno prisustvo povišenog nivoa aflatoksina M1 objavilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Reč je o spisku uzoraka u kojima je trijažnom metodom postavljena sumnja na prisustvo aflatoksina M1, a na spisku se nalaze mlekare, naziv mleka i datum roka ispravnosti mleka.

Ovde možete videti kompletan spisak Ministarstva poljoprivrede Srbije.

broj komentara 63 pošalji komentar
(sreda, 27. feb 2013, 13:12) - Katarina [neregistrovani]

nije nego

stvar jeste u mleku, jer ako govorimo o mleku zaraženim aflatoksinom, mleko je zaraženo tako što su se krave kranile zaraženim-buđavim kukuruzom.
osim toga, kukuruzom se hrane i neke druge životinje od kojih uzimamo jaja, meso... tako da je i to kontaminirano aflatoksinom.

(sreda, 27. feb 2013, 12:46) - @anonymous [neregistrovani]

Virslice i ostali toksini

Neko je ovde pitao "a sta da radim sa unucicima kada mi traze virslicu koja je puna aditiva...".
Pa gospodine/gospodjo, nemojte im davati virslice, jer su to industijske preradjevine, koje da bi postale virslice moraju im se dodavati aditivi.
Pravite im domace pastete kod kuce: od mesa i povrca, od ribe i povrca, od sociva, od leblebija... potrebno je samo da imate dobar rucni mikser-blender na struju-onaj koji pasira hranu u pastu (ili corbe od raznog povrca u krem corbe).

(petak, 22. feb 2013, 14:56) - anonymous [neregistrovani]

Zarazeni kukuruz

Nije stvar u mleku, nego u zarazenom kukuruzu, i to vecim kolicinama,koji je vracen iz Evrope na nase trziste....

(četvrtak, 21. feb 2013, 21:21) - anonymous [neregistrovani]

...

Pa nevalja i to je mleko

(četvrtak, 21. feb 2013, 21:19) - anonymous [neregistrovani]

...

A sta je sa malom decom kojima je potrebno mleko?!

(četvrtak, 21. feb 2013, 21:17) - anonymous [neregistrovani]

Mleko...

Sta da radi onaj ko je uzeo karton ili vise, mleka koje je naknadno povuceno sa trzista, posto se trgovci prave ludi kad im se postavi to pitanje?!

(četvrtak, 21. feb 2013, 18:26) - anonymous [neregistrovani]

šta je sa preradjevinama

Šta je sa preradjevinama od mleka?Koliko alfatoksina sadrže:Jogurt, probiotski jogurti, kiselo mleko, pavlaka, razni sirevi (feta) itd.Gotovo svi proizvodi sadrže razne aditive, koji su u mnogim zemljama zabranjeni a kod nas se sve i svašta stavlja u prehrambene proizvode, kojima hranimo decu od rodjenja i uništavamo, radi kapitala, svoju naciju.Hitno treba ispitati i preradjevine od mesa, jer su pune opasnih aditiva a svakodnevno ih dajemo deci.Šta da kažem unučićima kad mi potraže viršlicu a ona je puna opasnih aditiva.

(četvrtak, 21. feb 2013, 15:45) - anonymous [neregistrovani]

Vranjsko mleko

Da li je Vranjsko mleko ispravno molim vas recite mi jer to mleko dajem deci.Vranjsko mleko iy kesa i jogurt piju svaki dan.

(četvrtak, 21. feb 2013, 15:14) - anonymous [neregistrovani]

ajd' realno

Nastala panika kao da cemo se otrovati samo prolazeci pored frizidera sa mlekom... koliko sam razumeo, najveca opasnost je da se dobija ciroza jetre i to ako se konzumira velika kolicina mleka, sa velikim kolicinama aflatoksina... a to vec ne treba da nas brine, prosecan stanovnik ove zemlje je vec unistio svoju jetru raznim brljama u vidu piva, vina, a pogotovo rakija, koje nam poturaju :)

(četvrtak, 21. feb 2013, 13:33) - anonymous [neregistrovani]

Ispravnost

Leskovacko mleko i vranjski jogurt da li su ispravni?