Avalski toranj nad Beogradom u oktobru

Avalski toranj biće pušten u rad u oktobru. Novi toranj biće ponos svih građana Srbije, istakao ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić, gostujući u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije.

Na sastanku Odbora o izgradnji Avalskog tornja, kojim je predsedavao ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić, konstatovano je da su sredstva za izgradnju potpuno obezbeđena i da je pomoć prethodne i sadašnje vlade Srbije i grada Beograda bila dragocena.

"Uspeli smo da zaokružimo finansijsku konstrukciju. U oktobru ćemo pustiti Avalski toranj u rad. Biće ponos svih građana Srbije jer smo svi zajedno doprineli da se toranj ponovo digne", rekao je Dulić gostujući u Drugom dnevniku RTS-a.

Na sastanku, održanom prošle nedelje u Vladi Srbije, istaknut je i doprinos Radio-televizije Srbije, koja je svih ovih godina u Jutarnjem programu izveštavala kako teku radovi.

Takođe je istaknut doprinos UNS-a, koji je poveo akciju obnove tornja 2003. godine.

Krajnji rok za završetak radova, koji je produžen zbog vremenskih uslova, dogovoren je za 20. oktobar.  

Radovi se privode kraju, a veliko interesovanje vlada za restoran i prostorije u podnožju tornja. Prostor će biti komercializovan, a zainteresovani mogu da se jave.

Dulić je istakao da je Avalski toranj viši nego što je bio prethodni, što je na neki način pobeda onih koji su uložili mnogo, da Beograd i Srbija ponovo dobiju jedan od svojih simbola.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 06. sep 2009, 01:29) - Radan [neregistrovani]

Svaka cast Srbijo

Svaka vam cast svima koji ste pomogli obnovu tornja i koji ste radili na njegovoj obnovi.. i neka ponovo avala ima svoj toranj.. Zivela Srbija nasa majka!!!!!!!

(četvrtak, 03. sep 2009, 21:48) - zika pavlovicccc [neregistrovani]

Extra

Bio sam na Avali ovih dana i toranj kako se blizi kraju sve me vise podseca na stari. Svaka cast ratko mitrovicu i svim radnicima na tornju.

(subota, 22. avg 2009, 10:13) - anonymous [neregistrovani]

Avala

A da nas svaki dan podsećaju na to šta nam je Nemačka uradila (i celom svetu) u svetskom ratu? Nije loša ideja, zar ne?

(petak, 21. avg 2009, 14:49) - anonymous [neregistrovani]

Fali

Iako svi to znamo, u informaciji fali podsecanje na cinjenicu da je prethodni simbol beograda, avalski toranj, srusio NATO u bombardovanju bez presedana civilnih objekata sirom Srbije!

(petak, 21. avg 2009, 12:55) - anonymous [neregistrovani]

bravo

B R A V O !!!

(petak, 21. avg 2009, 12:12) - Matija/CH [neregistrovani]

Sta je sa Hotelom "AVALA"

To Vam posve vjerujem da ce Avalski toranj biti ponos Beograda. To je nekad (pre 50 godina) bio i Hotel Avala a sta je sada. Ove godine sam boravio u Hotelu i mogu Vam reci da je to jedno ruglo, tamo nije nista uradjeno (renovirano) sigurno od zavrsetka njegove gradnje. Tako Vam je to, kad nesto imate neznate to da koristite.

(petak, 21. avg 2009, 12:10) - anonymous [neregistrovani]

Toranj

Posle bombardovanja tornja Avala je izgledala prazno i nedorečeno, a Beograd i okolina su tada izgubili glavni orijentir. Njegova ponovna izgradnja je prava stvar. I koliko pratim dešavanja čini mi se da za to velike zasluge ima novinar Bata Milatović koji se svih proteklih godina dosta angažovao da cela akcija zaživi.