Читај ми!

Концерт за бас и клавир први пут од 1984. на Коларцу

Након скоро четрдесет година у Великој дворани Kоларчеве задужбине биће одржан концерт за бас и клавир.

Млади бас Сава Вемић наступиће у уторак 20. априла у 19 часова у пратњи пијанисте Владимира Глигорића, саопштено је из Коларчеве задужбине.

 

Последњи овакав концерт на Kоларцу је одржан у октобру 1984. године када је наступио бас Мирослав Чангаловић уз клавирску пратњу Душана Трбојевића.

На концерту ће између осталог бити изведени Лем Едим Стевана Стојановића Мокрањца, Да су мени очи твоје Станислава Биничког, Серенада Дон Жуана Петра Иљича Чајковског, Серенада из циклуса Песме и игре смрти Модеста Петровича Мусоргског.

Улазнице за концерт соло песама за бас и клавир, по цени од 1.000 динара, у продаји су на билетарници Kоларчеве задужбине.

Сава Вемић (бас) школовао се на Факултету музичких уметности у Београду да би се од 2014. до 2017. године усавршавао у оперском студију Метрополитен опере у Њујорку под вођством диригента Џејмса Ливајна. У актуелној сезони ангажован је у Гертнерплацтеатру у Минхену. 

Пијаниста Владимир Глигорић се поред доктората на Факултету музичке уметности у Београду у класи Александра Сердара, кратко усавршавао на Конзерваторијуму за музику у Женеви. За свој уметнички рад Глигорић је награђен неколико пута, међу којима су и међународна признања.