Бранка Петрић: Има стваралаштва и без приказивања

Од када је почела пандемија све је на неки начин стало. Није ме било на сцени дуго. Ипак враћам се на позоришну сцену са три представе, наводи за РТС глумица Бранка Петрић.

Двострука добитница Стеријине награде глумица Бранка Петрић је гостујући у Београдској хроници навела да су јој бројне награде улепшале дугу каријеру.

"Први пут кад сам добила награду негде у мојој далекој подсвести сам мислила - та моја улога заслужује награду. Међутим, кад сам добила другу, заиста сам се изненадила јер о томе нисам ни размишљала. У сваком случају су ме јако обардовале", објашњава Петрићева.

Говор за отварање Стеријиног позорја је спремила још почетком августа, иако, како каже, није била сигурна због ситуације са коронавирусом да ће се ове године одржати.

"Отворићу га уз речи - Има ли стваралаштва без приказивања", наводи глумица.

Наводи да не зна докле се стигло са пројектом - документарним филмом о Бекимовом животу јер се током пандемије повукла у своје родно место.

"Од када је почела пандемија све је на неки начин стало. Поред тога нисам била у Београду скоро месец и по дана. У мом родном месту немам телевизију, слабо сам читала и новине. Негде сам се потпуно одвојила и на неки начин одморила", објашњава Петрићева.

Додаје да се ипак зажелела позоришта.

"Зажелела сам се позоришта, колега, наших финих дружења", објашњава гошћа Београдске хронике.

Гледаоци ће током јесени, имати прилику да је гледају у три представе.

"Прекосутра је требао да иде Тартиф, ту представу публика обожава, али је из одрећених разлога морала да буде замењена. Затим ћемо у октобру играти - Шупљи камен и Арзамас у Звездари театра", поручила је глумица.