Због чега је нова "Борба" бесплатна

После 11 година "Борба" је поново пред читаоцима, али у новом формату и са другачијим концептом. Нова "Борба" сада је месечник без свакодневних тешких тема, без политике и спорта, али га нема на киоску.

Први број изашао је 19. марта, одмах после 98. рођендана компаније "Борба", која је током свог постојања изродила врсне уреднике и новинаре.

За некадашњу "Борбу" писали су великани: Милош Црњански, Добрица Ћосић, Бранко Ћопић, у њој су објављивани есеји и приповетке Иве Андрића. У новој "Борби" у првом плану је култура. Штампа се на 24 стране у тиражу од 10.000 примерака.

"Култура нам је на првом месту и култура је нешто што, зато нам је часопис бесплатан, зато што нема цену, ви не можете њу да наплатите. Култура мора свима да буде доступна, под једнаким условима, лепо радимо, направили смо спој младости и искуства, црпимо новинаре са Факултета политичких наука, који долазе и афирмишу се у нашем часопису", наводи Андрија Јоргић, директор часописа "Борба".

"За редакцију часописа 'Борба' од велике је помоћи фото-документација 'Борбе' уз изузетно богат новински материјал и фото-материјал, а што је свакако од великог значаја за истраживачко новинарство", истакла је Елена Стојановић, шеф новинске и фотографске документације 

Доставља се културним институцијама, библиотекама, музејима. Стиже и до ковид болница. Уколико га не добијете од девојака из културно-уметничког друштва "Шумадија 05", које га дарују на Тргу Николе Пашића и Теразијама, сваког 19. у месецу, по свој примерак можете доћи у зграду "Борбе".

Часопис ће ускоро бити доступан и широм Србије. Нови број излази 19. августа и биће представљен у Панчеву.