Љубитељи уметности могу да угосте Галерију Матице српске у својим домовима

У оквиру кампање „ГМС с вама код куће“ Галерија Матице српске је приредила богат програм за љубитеље уметности различитог узраста и интересовања.

У претходној недељи на друштвеним мрежама Галерије Матице српске објављени су материјали, који су доступни свим заинтересованим грађанима.

Уметнички изазов

У жељи да подстакну грађане да остану код куће, али да с друге стране проведу своје време на креативан начин, у ГСМ су осмислили игру у којој сви заинтересовани могу да „задато" уметничко дело опонашају код своје куће и фотографишу се. Постављањем фотографије на личне профиле, учествују у наградној игри у којој фотографија са највише лајкова добија поклон из Музејске продавнице Галерије.

Видео вођење

У Галерији Матице српске недавно је отворена изложба „Инспирисани Италијом“ која љубитељима уметности пружа могућност да сазнају нешто више о концепту и изложеним делима путем видео-вођења ауторке изложбе Станиславе Јовановић Миндић. Вођење може да се погледа на Јутјуб каналу ГМС.

Уметничке радионице код куће

У немогућности да одржавају своје редовне креативне радионице за децу суботом, у Галерији су понудили родитељима материјал и идеје како би се са својом децом заједнички играли и учили путем њихових уметничких радионица. Ове суботе припремили су радионицу „Оркестар спреман? Заплешимо“ која се бави животом сликара Богдана Шупута у Паризу.

Поред овог, увек је доступна виртуелна тура кроз сталну поставку Галерије Матице српске.