Читај ми!

Премијера представе "Зоран Ђинђић"

Премијером представе "Зоран Ђинђић" у Атељеу 212 почeo позоришни фестивал "Муцијеви дани".

Позоришни фестивал "Муцијеви дани" почeo je у Атељеу 212 премијером представе "Зоран Ђинђић". Реч је о пројекту једног од најинтригантнијих редитеља у региону Оливера Фрљића.

Аутори су тражили да се представа, која нема ликове ни причу као основу своје структуре, припрема у медијској тишини, а до јавности су долазиле информације да су поједини глумци одустајали, а други истрајавали у несвакидашњем позоришном чину.

Најављена као провокативна и храбра представа "Зоран Ђинђић" и пре премијере узбуркава духове.

Ликова нема, драмски сукоб се одвија између глумаца и публике којој редитељ поручује да нема појединачне већ колективне одговорности.

Фрљић каже све оно што се данас догађа у политичком животу је резултат климе у којој су људи чинили или нису чинили ствари које није требало да учине у том периоду.

"Ја немам националну припадност и сваку земљу у региону доживљавам као своју духовну територију, зато ми је лакше да говорим о овим темама јер немам никакву хипотеку из деведесетих", навео је редитељ.

Коментаришући изласке појединих глумаца из пројерта, Фрљић је рекао да су они били део уметничког неслагања и да у томе нема ничег лошег.

број коментара 0 Пошаљи коментар