Читај ми!

Хумани пиротски матуранти

Одрекли су се скупе гардеробе за прославу матуре и новац током школске године уплаћивали у гимназијски фонд за помоћ оболелој деци у Пироту. Матуранти су прикупили преко 300 хиљада динара.

Матуранти пиротске Гимназије покренули су прошлог септембра акцију за прикупљање помоћи болесној деци Пирота. Они су уместо матурске тоалете, одлучили да сваког месеца уплаћују новац у школски фонд. На матуру су кренули симболично у мајицама, са слоганом њихове акције.

На прославу матуре кренули су са мајицама са апликацијама лептр машне и уз слоган "Твојих пет минута сјаја, нечији цео живот". Пре тога испунили су обећање.

Одрекли су се скупе гардеробе за прославу и новац током школске године уплаћивали у гимназијски фонд за помоћ оболелој деци. Прикупили су преко 300 хиљада динара, а новац су донирали Предрагу Потићу и Чеди Тошићу оболелим од церебралне парализе и једногодишњем Матији Лазаревићу, који је већ имао седам операција.

"Ово је веома значајно за нас као родитеље, који се мучимо већ годину дана и све паре које смо имали, ми смо потрошили за његово лечење", каже Моника Лазаревић, Матијина мајка.

Љиљана Ђукић, Чедина мајка захвалила је свим матурантима и свим добрим људима који су помогли Чедин опоравак.

Матуранти су кажу желели да учине нешто, по чему ће их запамтити, али и да оставе аманет генерацијама које долазе после њих.

"Та нека воља и жеља да се заиста нешто промени и да се почне од оваквих ствари гурала нас је даље", каже Маша Игић, матурант Гимназије.

"Тај новац што бих дао за нека скупоцена одела, која бих ко зна кад после обукао, могу да дам некоме коме је стварно потребно, јер онда ми постајемо духовно испуњени, а не материјално и то је најважније", каже матурант Брана Костић.

Ивана Костадиновић, разредни старешина IV-3 каже да јој се чини да су од првог разреда, кад су закорачили у ову школу, знали шта хоће и како хоће да заврше своје школовање.

"Пуно лепих идеја и програма су нам приредили у току школовања, пуно акција и ово је само круна њиховог ангажовања", каже Костадиновићева.

Након хуманог геста, поносно су прошли главном пиротском улицом. Положили су матуру, али су уједно и одржали важну животну лекцију, онима од којих су требали да уче. 

број коментара 15 Пошаљи коментар
(недеља, 16. јун 2013, 16:38) - Tatjana Plavsic [нерегистровани]

ponos

Moj naklon za ovu decu,ponosna sam gde zivim zbog njih.Nikada lepsa slika i ideja.Hvala vam!

(петак, 31. мај 2013, 18:43) - anonymous [нерегистровани]

Ponos pirocanaca !!


Deco, kamo lepe srece da su se mnogi u Pirotu koji imaju vise, ugledali na Vas. Lep zakljucak u ovom prilogu, odrzali ste lekciju onima koji moraju duboko da se zamisle sta su uradili, kome su pomogli, koje su vrednosti gajili ! A, vama zelim zdravlje i srecu, neka vam Bog pomogne da sacuvate vas grad i zemlju od moralnih nakaznosti !

(петак, 31. мај 2013, 10:48) - anonymous [нерегистровани]

matura

Svaka cast deco!!!!

(петак, 31. мај 2013, 09:09) - Александра [нерегистровани]

Жива је Србија

Свака част децо! На испиту зрелости 5+.
Има наде за нашу земљу.

(петак, 31. мај 2013, 09:07) - Roditelj [нерегистровани]

Petica bez greške!

Devojčice i dečaci, pokazali ste tim majičicama šta je prirodna lepota mladosti, pameti i dobrote!
Za položen ispit zrelosti, moj naklon Vašem velikom srcu!
Bravo deco, predivni ste!

(петак, 31. мај 2013, 09:07) - anonymous [нерегистровани]

Deca za primer!

Svaka cast ovoj deci!!! Bice od njih veliki ljudi!!! Nadam se da ce ovu vest videti i podrzati i drugi! Suze su mi posle od predivnog gesta! Zelim im sve najbolje u zivotu!!!

(петак, 31. мај 2013, 09:07) - anonymous [нерегистровани]

Deca za primer!

Svaka cast ovoj deci!!! Bice od njih veliki ljudi!!! Nadam se da ce ovu vest videti i podrzati i drugi! Suze su mi posle od predivnog gesta! Zelim im sve najbolje u zivotu!!!

(петак, 31. мај 2013, 09:00) - Боги [нерегистровани]

БРАВО !!!!

Ви сте већ зрели, одговорни људи. Хвала вам свима за покушај да пробудите барем трунку савести ваших брендираних, грандовски гламурозних вршњака.

(петак, 31. мај 2013, 08:57) - anonymous [нерегистровани]

No comment !!!

Veliki ljudi !!!

(петак, 31. мај 2013, 08:49) - novosadjanin [нерегистровани]

...

Ja sam maturirao prosle godine i nikome od nas nije ni palo na pamet ovako nesto. Svaka im cast. Za primer su svima, i nama malo starijima koji treba da se postidimo,a naravno svim mladjim generacijama koje trebaju da se ugledaju na dobar primer.