Читај ми!

Грчки министар: Један од терориста из Париза прошао кроз Грчку

Осумњичени за терористичке нападе у Паризу, код којег је пронађен сиријски пасош, у октобру је прошао кроз Грчку у групи од неколико десетина миграната.

Особа са сиријским пасошем која је осумњичена за терористичке нападе у Француској стигла је 3. октобра на грчко острво Лерос, рекао је грчки министар Никос Тоскас.

"Желимо да саопштимо да је власник пасоша пронађеног у Паризу прошао кроз грчко острво Лерос 3. октобра где је идентификован на основу правила ЕУ...", рекао је грчки министар за заштиту грађана Никос Тоскас.

Додао је да власти у Грчкој не знају да ли је пасош проверен у још некој земљи кроз коју је нападач прошао док је стигао у Француску.

Грчка полиција је саопштила да је власник пасоша био млади мушкарац који је на Лерос стигао са групом од 69 избеглица и који је тамо идентификован отиском прста.

Како преноси Ројтерс, полиција није хтела да саопшти и његово име.

Иначе, француска полиција је идентификовала тројицу нападача, од којих је један држављанин Француске.

Сиријски пасош пронађен је код теле једног од бомбаша који су протекле ноћи извели напад на париски стадион "Стад де Франс". Код тела другог нападача пронађен је египатски пасош.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 14. нов 2015, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

Zato

Svaka cast Orbanu, a naivni uvek stradavaju.

(субота, 14. нов 2015, 19:41) - Jovan Mirkovic [нерегистровани]

...

Zivimo u cudna i teska vremena. Terorizam je najvece zlo u svetu. Ceo svet treba da se ujedini, i da stane na put islamskom eksteimizmu, a ne u celini Muslimanima. U Muslimanskoj zajednici ima vise dobrih, postenih i karakternih, nego losih pojedinaca. Terorizam nema granica, svuda mogu da udare, zato sto im je u krvi da ubijaju neduzne ljude, samo zato sto su druge vere i demokratskog ponasanja. Neka je Bog u pomoc svima, koji se bore protiv svetskog zla/terorizma.