Шверц мртвих птица на аеродрому

Откривено 240 убијених птица у ручном пртљагу четворице Италијана. Већина су законом заштићене врсте за које је потребна извозна дозвола.

У ручном пртљагу четворице италијанских држављана, на Аеродрому "Никола Тесла", откривено је 240 убијених птица без пратеће документације, међу којима су неке законом заштићене врсте, саопштила је Републичка инспекција за заштиту животне средине.

У ручном пртљагу су се налазиле грлице и гугутке, од којих су неке биле обезглављене и очерупане, патка расе "крџа", домаћи и голуб "гривнаш", као и један зец.

Међу заплењеним јединкама налазе се дивље врсте птица које су заштићене Законом о ловству и за које је потребна извозна дозвола Министарства животне средине, рударства и просторног планирања.

Птице су откривене током ванредног инспекцијског надзора, по пријави граничног полицијског инспектора и без одговарајуће пратеће документације.

Инспекцијски надзор је обављен у сарадњи са орнитологом Природњачког музеја који је идентификовао врсте, а убијене птице су одузете.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. сеп 2011, 11:46) - Lala1 [нерегистровани]

Strogo sankcionisati

Ovakve pojave treba strogo sankcionisati. Novcana kazna od milion evra i 10 godina zatvora, tako da razbojnik ima dovoljno vremena da razmislja o pocinjenom zlodelu.

(среда, 31. авг 2011, 08:33) - anonymous [нерегистровани]

užas

Potpuno ste u pravu, ovo je stvarno užas!
Treba proveriti sve one nazovi "manifestacije" gde dolaze lovci, pogotovo stranci, da gadjaju "glinene golubove", a posle se u prtljagu nadju jadne masakrirane ptice. Za svaku osudu i sramotu!

(среда, 31. авг 2011, 00:25) - anonymous [нерегистровани]

nemar

To je Nas nemar i nepostovanje nasih vrednosti, zamisli sebe uhvacenog sa 240 mrtvih ptica na aerodromu u Milanu???

(уторак, 30. авг 2011, 23:29) - apavic [нерегистровани]

zašto

kome uopšte trebaju mrtve očerupane ptice i mrtav zec u koferu, šta će da rade sa njima?

(уторак, 30. авг 2011, 20:37) - deki [нерегистровани]

ko je dozvolio

To sto se desilo je jednom rečju uzas. Ajde da vidimo sta ce se dalje desavati, gde su ptice ubijene, ko je dozvolio takav masakar? Ali najverovatnije sve ce ostati na onome "nadjene su ubijene ptice". E, zemljo Srbijo.