Читај ми!

Позив Србима да изађу на изборе

Било би трагично да Срби у местима где су већина, због неизласка на гласање 3. новембра, не буду на власти, поручио патријарх Иринеј. Ако Срби буду у прилици да бирају, нека бирају најбоље међу собом, људе од угледа и ауторитета чија ће реч много значити, рекао патријарх Иринеј.

Патријарх српски Иринеј изјавио је у Пећкој патријаршији да би Срби на Косову и Метохији требало да изађу на предстојеће локалне косовске изборе и да изаберу најбоље људе од угледа и ауторитета.

Српски патријарх је рекао да би било трагично да Срби у местима где су већина, због неизласка на гласање, не буду на власти.

"У насељима где су Срби бројнији и где се бира власт, да не би дошли и у српске крајеве представници Албанаца, мислим да би (Срби) требало да изађу на изборе, да бар очувају власт у својим местима и у својим енклавама", рекао је патријарх Иринеј.

Ако Срби буду у прилици да бирају, поручио је патријарх Иринеј, нека бирају најбоље међу собом, људе од угледа и ауторитета чија ће реч много значити.

Патријарх Иринеј је рекао да у Српској православној цркви нису посебно расправљали о изласку Срба на изборе 3. новембра, додавши да - када патријарх говори - то чини у име Цркве.

Подсетио је да је његово основно мишљење било "на изборе изаћи сви или нико" и да би једино то било спасоносно и корисно, пошто "нашем народу недостаје слога и јединство у садашњим приликама".

Српски патријарх служио је у Пећкој патријаршији архијерејску литургију поводом манастирске славе - Покров Пресвете Богородице, којој је присуствовао и министар без портфеља Александар Вулин.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(уторак, 15. окт 2013, 02:50) - anonymous [нерегистровани]

re nova politicka partija

posto su mogli bolje da ponude.

(уторак, 15. окт 2013, 01:39) - anonymous [нерегистровани]

re nova politicka partija

Sad je kako je od devedesetih pa do danas,oteto prokleto! I ako nas patrijarh nije skroz zadovoljan sa B.sporazum,posto su mogli bolje,ali ajde za sad,opet nesto. Borba ce biti dok smo zivi,zato i poziva da se glasa,i u pravu je!

(уторак, 15. окт 2013, 01:38) - Geronimo [нерегистровани]

Tumacenje

Prije bi protumacio da je Patrijarh rekao da narod odluci a da sad narod nema vlast koja ga predstavlja,odbaceni.

(уторак, 15. окт 2013, 00:47) - anonymous [нерегистровани]

patrijarh Irinej

Svaka cast,podrska! Ne znam samo zasto se izaslo u protest protiv 3 nov. Ali naravno niko ne zeli da glasa ako je samo njihov zakon itd,to se razume. Ali vlada se bori za to,mada EU,oni su trebali da podviknu ranije. I treba da se glasa,inace ce protest da ispadne protiv sami sebe. Sad imate sansu,da bude jos bolje,imate i podrsku!

(понедељак, 14. окт 2013, 22:57) - Саша Митровић [нерегистровани]

Подршка Патријарху

Подршка за све што сте рекли, а ови што причају против Вас нису достојни наше вере православне...

(понедељак, 14. окт 2013, 20:36) - anonymous [нерегистровани]

Posete

Sta je sa nesmetanim posetama zvanicnika iz Srbije. Vulina ne racunajte, on je sa Kosova.

(понедељак, 14. окт 2013, 20:36) - Izbori [нерегистровани]

не у моје име.

Ваша Светости, уз дужно поштовање и послушност Цркви, осјећам се дио СПЦ као Православац и Светосавц. Sа овим се апсолутно не слажем и та Ваша одлука је одлука СПЦ како кажете, НИЈЕ У МОЈЕ ИМЕ!

(понедељак, 14. окт 2013, 20:17) - anonymous [нерегистровани]

pastir

Pastir je uvek na vrhu i iznad svoga stada. Vidokrug mu je bolji. Uvek sti svoje stado. Treba ga poslusati. 

(понедељак, 14. окт 2013, 17:42) - Predrag [нерегистровани]

Izdaja


Ovaj 'patrijarh' mi vise lici na politickog izaslanika sadasnje vlade, nego li na duhovnog pastira. Zalosno. U cije ime on govori?

(понедељак, 14. окт 2013, 17:18) - Drasko [нерегистровани]

Nova politicka partija

Jasno mi je da bi srbi trebalo da izlaze na izbore ali nije mi jasno da li je crkva nova politicka partija? I da li su svi srbi pravoslavci?