Кампања "Доста!" за бољи положај грађана

Уједињени грански синдикати "Независност" покренули кампању "Доста!" како би указали на неповољан економски и социјални положај грађана. Грађанима поручујемо да се пробуде и да се удруже са онима који су у истој ситуацији, рекао председник "Независности" Бранислав Чанак.

Како би указали на неповољан економски и социјални положај грађана Србије и угрожавање њихових права по основу рада, Уједињени грански синдикати "Независност" покренули кампању "Доста!".

Кампања ће у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу трајати пет дана, до 30. августа.

Председник УГС "Независност" Бранислав Чанак рекао је агенцији Бета да се кампањом "Доста! нуди грађанима могућност да се побуне против стања у којем су и да се "заједничко 'Доста!' удружи у нешто што би могло да преокрене политичку и економску ситуацију ка нечем бољем".

"Све је на самој ивици пуцања и то не може више да се гледа", рекао је Чанак и додао да је највећи проблем грађана Србије незапосленост, која је стално у порасту.

Како је објаснио, од тога колики број људи ради, зависи читава економска ситуација у Србији - у здравству, школству, пре свега то какве су плате и пензије.

Према његовим речима, УГС "Независност" своје захтеве неће слати политичарима јер су "више пута показали да их то не занима", већ је кампања намењена грађанима.

"Сви заједно морамо учинити нешто да би се поправила неповољна економска и социјална ситуација у земљи. Грађанима поручујемо се пробуде и да, ако им је добро, кажу то, а ако им је лоше да се удруже са онима који су у истој ситуацији, како би се заједнички изборили да им буде боље", рекао је Чанак.

Најавио је да ће, ако кампања "Независности" не буде произвела довољне "ефекте буђења", тај синдикат организовати демонстрације грађана на улицама, попут оних у Грчкој и Италији.

У Београду се штандови кампање "Доста!" налазе на Славији, Теразијама и на Ушћу.

број коментара 0 Пошаљи коментар