Стиже руски небески ватрогасац

Противпожарни авион "беријев Бе-200", носивости 12 тона воде, сутра из Русије стиже у Србију као помоћ у гашењу пожара, рекао премијер Ивица Дачић. Влада Србије и званично одлучила да од Русије затражи авион за гашење пожара.

21.25 - Влада Србије одлучила да Русији упути захтев да авион "беријев Бе-200" буде смештен на аеродрому у Нишу у периоду од 25. августа до 15. септембра.

20.30 - Влада Србије одржаће вечерас седницу, на којој ће бити донета одлука о доласку авиона из Русије, речено је Танјугу у Влади.

Влада Србије одлучила је да Русији упути захтев да ваздухоплов за гашење пожара - авион типа "Беријев Бе-200" у периоду од 25. августа до 15. септембра буде смештен на аеродрому у Нишу.

Ради ефикаснијег гашења пожара на више локација у републици, донета је одлука да се упути захтев Влади Руске Федерације да ваздухоплов за гашење пожара Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске Федерације буде смештен на аеродрому у Нишу у периоду од 25. августа до 15. септембра, саопштено је након седнице Владе.

Влада ће у истом захтеву затражити и да хеликоптер "камов К-32" продужи боравак на аеродрому у Нишу у периоду од 16. септембра до 1. октобра 2012. године, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић раније данас је изјавио да авион типа "беријев Бе-200" из Русије сутра стиже у Србију, како би помагао у гашењу пожара. Влада је морала да донесе одлуку која омогућава долазак руског авиона у Србију.

Дачић је Танјугу рекао да је са министром за ванредне ситуације Русије Владимиром Пучковом договорио да авион помогне у гашењу пожара не само наредних дана, већ да у Србији остане до средине октобра, односно до краја летње сезоне.

Премијер Дачић оценио је да је та помоћ више него добродошла.

Иначе, носивост авиона "беријев Бе-200" је 12 тона воде, рекао је Дачић и подсетио да је та летелица већ била у Србији, прошле године, када је успешно гасила пожаре.

број коментара 34 Пошаљи коментар
(недеља, 26. авг 2012, 13:18) - anonymous [нерегистровани]

Hvala svima

Hvala svima koji pomažu da se spasimo od požara. Ali treba učiniti sve da do njih ne dođe. U Vojvodini imaju fenomenalna vatrogasna društva, to treba proširiti na čitavoj republici. Da se svi obuče, i kad je opasno da se uključuju da se spašava narod i imovina.

(субота, 25. авг 2012, 01:07) - Petar [нерегистровани]

Troškovi

Da li Vlada plaća zakup i rad ovog aviona i ako plaća koliko to iznosi? Čak i da se plaća, avion jeste potreban i hvala im što mogu da nam ga ustupe.

(петак, 24. авг 2012, 23:41) - anonymous [нерегистровани]

Mi mali avione

Nekada smo imali avione za gašenje požara, ''Kanaderi'' a sada kada gori pola Srbije oni su nam neophodni.Svaka cast Rusiji.A kako su nam opremljeni vatrogasci?Opremimo vatrogasno spasilačke jedinice, popunimo sistematizovana radna mesta, opremimo ljudstvo.

(петак, 24. авг 2012, 22:56) - anonymous [нерегистровани]

.lkkj

svaka cast

(петак, 24. авг 2012, 22:53) - anonymous [нерегистровани]

bravo rusi

Svaka cast Rusiji ali dokle vise da se ponasamo tako.Kada nam god nesto zatreba odma trazimo od drugih.Dajte nesto i mi da radimo.I mi nesto da napravimo a ne samo da trazimo pomoc od drugih.

(петак, 24. авг 2012, 21:52) - anonymous [нерегистровани]

Cena aviona

Avion kosta 40 miliona americkih dolara. Velika investicija.

(петак, 24. авг 2012, 21:50) - Крајишник . [нерегистровани]

Република Српска Крајина

Поштовање.Стиже Руски небески ватрогасац, свака част за наслов, то је онако Њу ин Сербиан.Супер авион, ако Бог да Руси долазе небом, тако треба.Кордунаш .

(петак, 24. авг 2012, 21:42) - Селишник Иван [нерегистровани]

Браћа Словени

Данас и проед свих недаћа и путешествија кроз које Србија и народ пролази, наша браћа Руси нам поново безусловно помажу колико је то у могућности и колико смо заслужили.Коначно смо прогледали, идемо ка истоку, идемо ка "мајци Русији" !!!

(петак, 24. авг 2012, 21:34) - anonymous [нерегистровани]

Наслов

Овакав наслов је много лепши и прикладнији.Свака част за Русију и за досетљивост наше владе.Ово обећава одличну сарадњу између две братске државе.

(петак, 24. авг 2012, 20:35) - anonymous [нерегистровани]

Kupiti jednu

Ovakvu letelicu treba kupiti podhitno