"Ер Србија" поново лети за Њујорк после два и по месеца паузе

За многе је ипак баш ова субота прави тренутак да отпутују у Америку. То од данас, после ковид паузе, могу и директним летом Ер Србије.

Бошко Рупић из "Ер Србије" је гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао да је лет данас у 13.15 часова.

"Лет је пун и из Београда и из Њујорка. Следећи лет је предвиђен за следећу суботу, након тога летимо два пута недељно, средом и суботом. Ориближавамо се 23. јуну, када смо пре четири године кренули са летовима за Њујорк", казао је Рупић.

На тај лет, каже, креће пун авион.

"На свим нашим летовима се примењују највише хигијенске мере. Авиони се свакодневно дезинфикују. Сви путници и чланови посаде имају обавезе да носе заштитне маске током лета. Ако неко од путника жели да носи маску и рукавице то је добро дошло. Наши авиони из 'ербас' флоте имају хепа филтере", навео је Рупић.

Према његовим речима "Ер Србија" током ових два и по месеца није престала да лети.

"Од 18. марта када смо имали први карго лет за Каиро, па до последње недеље маја имали смо 204 лета. То није мали број летова у измењеним околностима где вам је потребно доста времена да организујете летове, посебни су услови летења, посебне дозволе земаља у које идете. Практично нисмо престали да летимо. 'Ер Србија' је летела од Лос Анђелеса до Сеула на истоку", изјавио је Рупић.

Наводи да је наш редован саобраћај кренуо је 21. маја, са отварањем летова ка Цирифу, Франкфурту, Бечу и Лондону.

"Недељу дана касније смо додали летове за Париз, Љубљану и Амстердам и од 15. јуна крећемо са додатним летовима. Апсолутно је тачно да људи морају сами да се информишу о условима путовања. Ми сугеришемо ту да људи погледају ИАТА портал. Оно што је важило данас не мора да важи и за неколико недеља", изјавио је Рупић.

Наводи да када је реч о аеродромима у Нишу и Краљеву, из Ниша се креће са летовима 16. јуна.

"Најпре су то летови ка Франкфурту и Нирнбергу, а од почетка јула крећемно са Хановером, Салцбургом и Тивтом. А када је реч о Краљеву летови од 30. јуна поново крећу ка Бечу", изјавио је Рупић.

Објашњава да је у овом момену тешко рећи који су губици.

"Пандемија је још на снази. Да ли ће се Европа отворити у јулу и августу, од тога зависи и комплетан туризам, па и авио-саобраћај", закључио је Рупић.