Македонија на корак од одлагања избора, Заев тражи увођење ванредног стања

Лидери македонских политичких странака сагласни су да ванредне парламентарне изборе, заказане за 12. април, треба одложити. Председник СДСМ Зоран Заев затражио увођење ванредног стања како би се Северна Македонија боље организовала у борби са коронавирусом.

Северна Македонија је на корак одлагања ванредних парламентарних избора, навели су лидери политичких странака после састанка код председника Стеве Пендаровског.

Истовремено, први човек Социјалдемократске странке, Зоран Заев је затражио увођење ванредног стања, како би се брже и ефикасније доносиле одлуке везане за сузбијање епидемије коронавируса.

"У складу са анализама и пројекцијама економских последица, желим да најавим да спремамо сет економских мера за привреду, фирме и грађане, како би се помогло онима који су највише погођени. Морамо да будемо солидарни и да ове тешкоће превазиђемо заједно", рекао је Заев.

Објашњавајући разлоге због којих тражи ванредно стање, Заев је рекао да постоји опасност да се стање у Дебру прошири на читаву Северну Македонију.

"То је кризно стање у којем Центар за управљање кризама и Дирекција за заштиту и спасавање не може да да жељене резултате", рекао је Заев.