Подаци охрабрују, али могу брзо да се промене

Србија у овом тренутку има 14 заражених на 100.000 становника и тренутно је земља са најмањим ризиком за оболевање у региону и Европи, речено је на конференцији Кризног штаба.

У чачанској болници осам пацијената

На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак која су претворена у ковид одељења хоспитализовано је осам пацијената. У протекла 24 часа било је три пријема пацијената.

За последња 24 часа у пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције прегледано је 13 пацијента, од којих је девет првих прегледа.

Према последњем пресеку у Србији су тестиране 7.422 особе, од којих 75 било позитивно. Једна особа је преминула, а на респираторима су још 22 пацијента. 

Србија у овом тренутку има 14 заражених на 100.000 становника и тренутно је земља са најмањим ризиком за оболевање у региону и Европи, речено је на конференцији Кризног штаба.

"Када су у питању прегледи у ковид амбулантама, тај број је стабилан, не расте, али се ни не смањује. Такође на недељном нивоу је мањи број хоспитализација него што је био на претходном периоду, и то су подаци који охрабрују, међутим, каква је ситуација свуда око нас, то може да се промени", каже епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић. 

Седам дана од увођења надзора над повратницима у земљу, тест самопроцене електронски је попунило 32.000 грађана, а код 45 је резултат теста указао да постоји сумња на инфекцију и они су даље упућени у ковид амбуланте.

Вирус је потврђен код 39 ученика основних школа и 16 средњошколаца.

Ипак, на болничком лечењу у овом тренутку у Клиничко-болничком центру Др Драгиша Мишовић налази се седморо деце. У болницама широм Србије је 276 оболелих. Према последњим подацима, највише нових случајева оболевања бележи Београд.