Амбасадор Тарзан Милошевић: Грађани Црне Горе могу у Србију само са упутом за лечење

Од суботе је забрањен улазак грађанима Црне Горе у Србију осим оних који долазе са упутом за лечење у одређеној медицинској установи, рекао је за "Вијести" амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић.

"У претходних неколико дана имали смо ситуацију гдје су људи враћени са границе Црне Горе и Србије, али јасно је било упутство од стране Владе Србије да грађани Црне Горе и осталих држава тренутно не могу да уђу у Србију", рекао је Милошевић.

Додаје да ће Влада Србије прописати услове на који начин ће се моћи проћи кроз Србију и на који начин могу доћи људи који имају потребе да се лече, који имају упуте у разним здравственим ситуацијама у Србији или истовремено желе да наставе тренутне терапије или да наставе прегледе које су имали, рекао је Милошевић.

"Замолио бих све грађане да сачекају пар дана. Ако је неки хитан случај да се јаве амбасади Црне Горе у Србији. Ми тражимо од ресорног Министарства здравља сагласност, они нас упућују на комисију која је формирана и та комисија одобрава улазак наших грађана којима је долазак хитно потребан. Сви остали, туристичког карактера или они који имају имовину у Србији, не могу овог момента ући у Србију, јер ће бити враћени са границе", рекао је Милошевић.

Милошевић наглашава да су у претходном периоду, што се тиче сличних активности за време ванредног стања од 15. марта до 15.маја имали добру сарадњу са надлежним институцијама у Србији, које су хитне случајеве одобравали и верује да ће тако бити и овог пута.

Коментаришући како грађани Србије и грађани Црне Горе који су тренутно у Србији могу ући у Црну Гору, Милошевић је рекао да је "Црна Гора показала либералан приступ гдје је дозвољено повезивање породица."

"Људи који живе у Србији, а имају имовину у Црну Гору они нажалост тренутно не могу ући ако један барем од чланова породице није држављанин Црне Горе", рекао је Милошевић.

Коментаришући како тренутно види односе Србије и Црне Горе, Милошевић је рекао "да смо имали прилике да видимо честитке грађанима за 13. јул предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и Србије Александра Вучића."

"Не би било дипломатски интелигентно коменатрисати изјаве предсједика. Хоћу да вјерујем да су искрене и да би требало радити на том плану да се изјаве остваре и да односи буду онако како како би стварно требало да буду, најбољи, да смо ослоњени једни на друге, уско повезани и вјерујем да има и простора и капацитета да тако радимо у будућем периоду", рекао је Милошевић.