Читај ми!

Протест "Србија против насиља" одржан тринаести пут у Београду

Протест "Србија против насиља" одржан је вечерас тринаести пут у Београду. Грађани су после окупљања испред Скупштине Србије, кренули у протестну шетњу, до Републичког јавног тужилаштва. Протест је одржан и у Краљеву и Лесковцу.

Завршен протест у Београду

Испред Републичког јавног тужилаштва у Београду завршен је тринаести протест "Србија против насиља".

Саобраћај који је био блокиран у Немањиној улици је успостављен, а претходно и код Народне скупштине, где је протест и почео.

Краљево против насиља – шетња и блокада саобраћаја

У Краљеву је одржан дванаести протест "Краљево против насиља".

Окупљање грађана почело је на Тргу српских ратника, а након обраћања студента Лазара Милосављевића, окупљени су кренули до зграде БИА у улици Цара Лазара.

Након полусатне блокаде саобраћаја у тој улици и говора студенткиње Маше Коларевић, протест је завршен на централном градском тргу.

Протестна шетња до Републичког јавног тужилаштва

Грађани су кренули у шетњу, Улицом Кнеза Милоша и Немањином, до зграде Републичког јавног тужилаштва, како би изразили незадовољство његовим радом.

Код тужилаштва, грађанима су се обратили правница Софија Мандић, председник Еколошког удружења "Не дамо Јадар", Златко Кокановић и студент Вук Алексић.

Упутили су захтев да тужилаштво почне да ради свој посао, преноси Фонет.

Мандићева је рекла да само на тај начин може да престане организовано насиље државе против грађана и заложила се за покретање поступака против медија који пропагирају насиље, као и за забрану политичких организација које свакодневно руше правни поредак у земљи.

Златко Кокановић је истакао да због протеста за очувања Горњих Недељица, код Лознице, и противљења ископавањуу литијума, мештани три године трпе притиске.

Вук Алексић је нагласио да захтеви протеста немају никакве везе са председником Вучићем, јер он за то није надлежан, него Влада.

Лесковац, шести протест против насиља

У Лесковцу се шести пут одржава протест против насиља.

Окупљеним грађанима на платоу испред Народног музеја обратила се Маша Ванушић, матуранткиња Уметничке школе.

Након обраћања учесници протеста кренули су у шетњу главним градским улицама.

Протест испред Скупштине почео минутом ћутања за убијеног ветеринара

Протест "Србија против насиља" испред Дома Народне Скупштине почео је одавањем поште и минутом ћутања за убијеног Бориса Дражића, ветеринара који је претучен у Богатићу и потом преминуо од задобијених повреда.

Фото: Фонет

Протест "Србија против насиља", који се у организацији дела опозиције одржава тринаести пут у Београду, и ове суботе почео је у 20 часова окупљањем испред Народне скупштине.

Грађани су после окупљања испред Скупштине Србије, кренули у шетњу Улицом Кнеза Милоша и Немањином, до Републичког јавног тужилаштва, како би изразили незадовољство његовим радом.

Протест "Србија против насиља" је данас одржан и у Краљеву и Лесковцу.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, а 12. маја грађани су на другом протесту блокирали мост Газела на два сата.

Трећи протест одржан је 19. маја, а тада су били блокирани Газела и Бранков мост.

Четврти протест одржан је 27. маја, а учесници су након шетње формирали прстен око зграде РТС-а.

Током петог протеста, 3. јуна, учесници су после шетње формирали прстен око зграде Председништва.

Шести протест, одржан 9. јуна, завршен је пошто су после окупљања и шетње учесници направили прстен око зграде Владе Србије.

Протест је седми пут у Београду одржан 17. јуна. Учесници су после окупљања испред Дома Народне скупштине и шетње Улицом кнеза Милоша, блокирали ауто-пут код Мостарске петље и Аутокоманде. Протести су истог дана одржани у још три града – Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Осми протест одржан је 24. јуна. Грађани, који су се окупили испред Дома Народне скупштине, кренули су у протестну шетњу до Аутокоманде, где су до 21 час блокирали ауто-пут.

У петак, 30. јуна, у оквиру протеста, одржана је блокада – блокирани су ауто-путеви у Новом Саду и код Центра "Сава" у Београду.

Девети протест "Србија против насиља" одржан је првог јула у Београду, али и у више градова широм земље – Зрењанину, Смедереву, Шапцу, Краљеву, Крагујевцу, Јагодини, Лесковцу… Због кише, протест је одложен у Нишу. У престоници, демонстранти су шетали до зграде Телевизије Пинк, где су протестовали због, како су навели, узурпирања националне фреквенције и пуштања ријалити програма који промовшу насиље.

Грађани су се десети пут окупили у Београду 8. јула, када су одржали протестну шетњу до седишта Полицијске управе за Град Београд у Булевару деспота Стефана.

Једанаести протест одржан је 15. јула, када је још једном био блокиран ауто-пут код Мостарске петље.

Грађани су, током дванаестог протеста прошле суботе, поново дошли до зграде Радио-телевизије Србије, када је студент Димитрије Димић, који је данима штрајковао глађу на Андрићевом венцу, прекинуо штрајк.

уторак, 03. октобар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"