Читај ми!

Протест "Србија против насиља" испред Народне скупштине

Испред Народне скупштине организован је протест "Србија против насиља". Окупљени су изнели више захтева, између осталог, моменталну смену свих чланова Регулаторног тела за електронске медије и министара унутрашњих послова и просвете, као и директора Безбедносно-информативне агенције. Поред тога, траже хитно укидање емитовања ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом. Протест је завршен шетњом до Владе Србије. Грађани су се окупили и у Новом Саду и Краљеву.

Скуп испред Народне скупштине, који је организовало више опозиционих партија и организација, почео је минутом ћутања, након чега се окупљеним грађанима обратила наставница српског језика Марина Видојевић која је прочитала захтеве надлежнима.

Окупљени захтевају моменталну смену свих чланова Регулаторног тела за електронске медије, хитно укидање емитовања ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом, забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље и агресију, објављују лажне вести и крше новинарске кодексе, смену руководства РТС-а због емитовања програма који промовишу насиље, криминал и агресију, одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због кршења закона и промоције насиља.

Затражили су и смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића, министра просвете Бранка Ружића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, као и одржавање седнице Народне скупштине на којој ће се размотрити одговорност Владе Србије и безбедносна ситуација у земљи у најкраћем могућем року.

Марина Видојевић која је прочитала захтеве навела је да је рок за њихово испуњење до петка.

Грађани су се након читања захтева упутили у протестну шетњу према Влади Србије.

Протест под називом "Све мора да стане" почео је у 18 часова протестним скупом на Тргу слободе у Новом Саду, након чега су окупљени грађани кренули у комеморативну шетњу до Варадинског моста где су послали цвеће Дунавом за Београд.

Грађани су се окупили и у центру Краљева.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара