Читај ми!

Протест "Србија против насиља" испред Народне скупштине

Испред Народне скупштине организован је протест "Србија против насиља". Окупљени су изнели више захтева, између осталог, моменталну смену свих чланова Регулаторног тела за електронске медије и министара унутрашњих послова и просвете, као и директора Безбедносно-информативне агенције. Поред тога, траже хитно укидање емитовања ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом. Протест је завршен шетњом до Владе Србије. Грађани су се окупили и у Новом Саду и Краљеву.

Скуп испред Народне скупштине, који је организовало више опозиционих партија и организација, почео је минутом ћутања, након чега се окупљеним грађанима обратила наставница српског језика Марина Видојевић која је прочитала захтеве надлежнима.

Окупљени захтевају моменталну смену свих чланова Регулаторног тела за електронске медије, хитно укидање емитовања ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом, забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље и агресију, објављују лажне вести и крше новинарске кодексе, смену руководства РТС-а због емитовања програма који промовишу насиље, криминал и агресију, одузимање националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи због кршења закона и промоције насиља.

Затражили су и смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића, министра просвете Бранка Ружића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, као и одржавање седнице Народне скупштине на којој ће се размотрити одговорност Владе Србије и безбедносна ситуација у земљи у најкраћем могућем року.

Марина Видојевић која је прочитала захтеве навела је да је рок за њихово испуњење до петка.

Грађани су се након читања захтева упутили у протестну шетњу према Влади Србије.

Протест под називом "Све мора да стане" почео је у 18 часова протестним скупом на Тргу слободе у Новом Саду, након чега су окупљени грађани кренули у комеморативну шетњу до Варадинског моста где су послали цвеће Дунавом за Београд.

Грађани су се окупили и у центру Краљева.

уторак, 03. октобар 2023.
21° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"