Читај ми!

Одржан седми протест "Србија против насиља" у Београду, протести и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу

Протест "Србија против насиља" одржан је данас у Београду седми пут. Учесници су после окупљања испред Дома Народне Скупштине кренули у шетњу Улицом Кнеза Милоша до ауто-пута код Мостарске петље и Аутокоманде, где је био блокиран саобраћај. Протести одржани и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Протест "Србија против насиља", у организацији дела опозиције, почео је у 18 часова испред Скупштине Србије, где су прочитани захтеви.

Потом, окупљени су кренули у шетњу Улицом Кнеза Милоша до ауто-пута код Мостарске петље, где је био блокиран саобраћај.

Протести су данас одржани у још три града – Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, а 12. маја грађани су на другом протесту блокирали мост Газела на два сата.

Трећи протест одржан је 19. маја, а тада су били блокирани Газела и Бранков мост.

Четврти протест одржан је 27. маја, а учесници су након шетње формирали прстен око зграде РТС-а.

Током петог протеста, 3. јуна, учесници су после шетње формирали прстен око зграде Председништва.

Шести протест, одржан прошлог петка, завршен је пошто су после окупљања и шетње учесници направили прстен око зграде Владе Србије.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије