Читај ми!

Одржан једанаести протест "Србија против насиља"

Једанаести протест "Србија против насиља" одржан је данас у Београду. Грађани су се окупили испред Дома Народне скупштине и кренули у шетњу до Палате правде и Мостарске петље, где су до 22 часа блокирали ауто-пут. Протести одржани и у Краљеву, Смедереву, Лесковцу.

Једанаести протест "Србија против насиља", у организацији дела опозиције, почео је у 19.00 испред Народне скупштине.

Окупљени су кренули у шетњу Улицом кнеза Милоша и Немањином до зграде некадашње Железничке станице, а затим Савском улицом до Палате правде, где су се говорници обратили грађанима.

Након тога, наставили су шетњу ка Мостарској петљи, где су до 22 часа блокирали ауто-пут кроз Београд.

Осим Београда, протести су одржани и у Краљеву, Лесковцу и Смедереву.

У склопу протеста "Србија против насиља", грађани су јуче у Новом Саду, Шапцу, Пожаревцу, Чачку, Јагодини, Крагујевцу, Нишу, Врању изашли на улице, тражећи, како су навели, бољи живот, без насиља и страха.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, а 12. маја грађани су на другом протесту блокирали мост Газела на два сата.

Трећи протест одржан је 19. маја, а тада су били блокирани Газела и Бранков мост.

Четврти протест одржан је 27. маја, а учесници су након шетње формирали прстен око зграде РТС-а.

Током петог протеста, 3. јуна, учесници су после шетње формирали прстен око зграде Председништва.

Шести протест, одржан 9. јуна, завршен је пошто су после окупљања и шетње учесници направили прстен око зграде Владе Србије.

Протест је седми пут у Београду одржан 17. јуна. Учесници су после окупљања испред Дома Народне скупштине и шетње Улицом кнеза Милоша, блокирали ауто-пут код Мостарске петље и Аутокоманде. Протести су истог дана одржани у још три града – Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Осми протест одржан је 24. јуна. Грађани, који су се окупили испред Дома Народне скупштине, кренули су у протестну шетњу до Аутокоманде, где су до 21 час блокирали ауто-пут.

У петак, 30. јуна, у оквиру протеста, одржана је блокада – блокирани су ауто-путеви у Новом Саду и код Центра "Сава" у Београду.

Девети протест "Србија против насиља" одржан је првог јула у Београду, али и у више градова широм земље – Зрењанину, Смедереву, Шапцу, Краљеву, Крагујевцу, Јагодини, Лесковцу… Због кише, протест је одложен у Нишу. У престоници, демонстранти су шетали до зграде Телевизије Пинк, где су протестовали због, како су навели, узурпирања националне фреквенције и пуштања ријалити програма који промовшу насиље.

Грађани су се десети пут окупили у Београду прошле суботе, када су одржали протестну шетњу до седишта Полицијске управе за Град Београд у Булевару деспота Стефана.

недеља, 23. јун 2024.
26° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару