Читај ми!

Одржан осми протест "Србија против насиља"

Осми протест "Србија против насиља" одржан је у Београду. Грађани, који су се окупили испред Дома Народне скупштине, кренули су у протестну шетњу до Аутокоманде, где су до 21 час блокирали ауто-пут. Протести су данас одржани и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву, Врању, Шапцу, Пироту, Лесковцу, Суботици и Зрењанину.

Протест "Србија против насиља", у организацији дела опозиције, почео је у 18 часова испред Скупштине Србије обраћањем окупљенима.

Грађани су потом кренули у протестну шетњу од Народне скупштине Улицом Кнеза Милоша до зграде Владе, потом Немањином преко Славије до Аутокоманде, где су до 21 час блокирали ауто-пут.

Протести су данас одржани и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву, Врању, Шапцу, Пироту, Лесковцу, Суботици и Зрењанину.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, а 12. маја грађани су на другом протесту блокирали мост Газела на два сата.

Трећи протест одржан је 19. маја, а тада су били блокирани Газела и Бранков мост.

Четврти протест одржан је 27. маја, а учесници су након шетње формирали прстен око зграде РТС-а.

Током петог протеста, 3. јуна, учесници су после шетње формирали прстен око зграде Председништва.

Шести протест, одржан 9. јуна, завршен је пошто су после окупљања и шетње учесници направили прстен око зграде Владе Србије.

Протест је седми пут у Београду одржан прошле суботе. Учесници су после окупљања испред Дома Народне скупштине и шетње Улицом Кнеза Милоша, блокирали ауто-пут код Мостарске петље и Аутокоманде. Протести су истог дана одржани у још три града – Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво