Антић: Паметно на Румуне

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радомир Антић истакао је да се утакмице попут предстојеће са Румунијом играју главом, пошто њих често одлучују нијансе.

"Велике утакмице се играју памећу и о њима могу да одлучују најмањи детаљи. А ми смо радили на обе ствари. Заједно смо расли током ових квалификација и сада треба да наш рад искористимо на најпозитивнији могући начин", рекао је Антић на конференцији за новинаре у Ковилову.

Србија ће у дуелу имати прилику да евентуалном победом коло пре краја квалификација обезбеди учешће на Светском првенству у Јужној Африци 2010. године.

"Имамо још једну лепу прилику да покажемо какви смо. Већи сам оптимиста сада него када смо се окупили на овим припремама. Сви су спремни, нема повређених, нити увређених - што је најважније", оценио је Антић.

Селектор "орлова" се сложио са оценом капитена екипе Дејана Станковића да је тензија мања него при окупљању репрезентативаца, али да је она, ипак, присутна.

"Тензије јесте мање, али она мора да постоји, јер позива играче на концетрацију и опрез. Желим да они вечерас легну у кревет са позитивном идејом у глави", навео је Антић и позвао навијаче да спортски бодре екипу, а не да изазивањем инцидената ризикују кажњавање репрезентације, можда и одузимањем бодова.

Антић је, међутим, нагласио да освајање три бода на сусрету са Румунима неће бити лак задатак.

"Румуни су изузетно квалитетан противник, посебно после доласка Развана Луческуа на место селектора. Поново су компактни, боље организовани. Умеју и желе да се надигравају, линије тима су им уравнотежене. После једне апатичне фазе у коју су били запали, пронашли су нове жеље и амбиције", навео је Антић.

Фудбалски савез Србије ће дуел са Румунијом искористити и да се прослављеном Миодрагу Белодедићу захвали на свему учињеном за српски фудбал.

Белодедић, некадашњи румунски репрезентативац, а сада функционер у тамошењем националном Савезу, биће награђен због партија у Црвеној звезди са којом је 1991. године освојио титулу првака Европе. Белодедићу ће бити уручена специјална плакета због доприноса српском фудбалу.

Луческу жели да поквари славље селекцији Србије

Селектор фудбалске репрезентације Румуније Разван Луческу рекао је да ће његова екипа у квалификационој утакмици против Србије покушати да настави низ добрих игара и тако оствари позитиван резултат, и пожелео "орловима" да се тек после меча са Литванијом пласирају на СП.

"Знамо да играмо фудбал, задовољни смо што ћемо пред пуним стадионом играти против Србије. Желимо да наставимо низ добрих игара и очекујемо позитиван резултат", рекао је Луческу.

Луческу је истакао да Румунија на последње четири утакмице није изгубила и да се нада да ће његова млада екипа у будућности показати квалитет.

"Ми градимо тим и позитивну атмосферу. Довели смо младе играче у А селекцију и они би требало да оправдају позив у национални тим. Потребно је и стрпљења, али претходне утакмице смо одиграли на високом нивоу", рекао је Луческу и додао да нема дилеме око састава тима, јер сви позвани играчи могу да одговоре захтевима.

Он је истакао да ће његова екипа покушати да искористи еуфорију и евентуалне грешке фудбалера Србије али да је ипак наважнији добар резултат.

"Надам се да Србија после сутрашње утакмице неће славити одлазак на Шампионат, већ да ће пласман изборити победом против Литваније. Свим срецем ћу навијати за Србију на Светском првенству", рекао је он.

На питање румунског новинара на који начин Србија, и поред тешке финансијске ситуације, успева да "произведе" успешне спортисте, посебно фудбалере, Луческу је оценио да је за то најзаслужнији јак менталитет.

"У Србији је то ствар јаког менталитета. Они су дали много квалитетних играча светском фудбалу, али су румунски клубови ипак успешнији од српских. Међутим, имају јаке индивидуалце који су донели добре резултате репрезентацији", закључио је Луческу.

Утакмица између Србије и Румуније игра се у суботу од 20.30 (РТС-1) на стадиону Црвене звезде. У групи седам Србија је прва са 19 бодова и, ако победи, избориће пласман на Светско првенство.  Француска је друга са 15 бодова, Аустрија трећа са четири бода мање, док Румунија заузима пето место са девет бодова.

Последњу утакмицу у квалификацијама Србија ће играти у среду, против Литваније у граду Маријамполе.

Број коментара 64

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије