Комшије

Из пера младе сценаристкиње Миле Машовић, а по идеји искусног редитеља Милана Караџића, стиже нам комедија "Комшије", забавна и лепршава студија о људским карактерима смештена у сеоску питомину на обали Дунава.

У центру приче је брачни пар Здравковић, виолиниста Иван (41), члан симфонијског оркестра у Београду, миран и рафиниран човек и његова супруга Милица (41), сликарка и поборник здравог живота. Они су одлучили да продају стан на Дорћолу, побегну од велеграда и преселе се у кућу у Брестовику, у потрази за мирнијом средином са огромном жељом да коначно постану родитељи.

Први комшија им је Машан (58), аутопревозник, прегласан Црногорац, на привременом-целоживотном раду у Србији, кога је жена одавно напустила. Машан има ћерку Мају (21) дивљу и луцкасту девојку, која силно жели да постане манекенка, или каква естрадна личност.

Са друге стране, поред куће Здравковића, живи сиромашан комшија Сима (40) који има троје малолетне деце и жену Наду, стамену домаћицу, стуб њихове фамилије. Оставши без посла, Сима се вратио да живи на селу. Иако једва прехрањује породицу, особа је веселе и мирне нарави.

Преплитање догађаја у животима тих трију породица чине основне заплете у епизодама ове комедије.

"Комшије" третирају теме из "обичног" живота, кроз развој приче о новој фази живљења његових главних јунака (брачног пара Здравковић), као и догодовштине кроз које они пролазе у средини коју су за себе одабрали, са комшилуком који није саставни део њиховог некадашњег света, већ нова реалност у којој се налазе.

Ово није текст "великих" тема и догађаја, али је написан духовито, прожет занатски вешто вођеним ликовима, кроз приче које су блиске најширим слојевима гледалаца.

Циљне групе публике могу бити веома разнолике, с обзиром да ова комедија пружа судар сеоског и градског менталитета, као и различитих генерација.

Епизоде су једнаких трајања, а свака је постављена са новом засебном причом која се уведе, развије и закључи.

Мноштво гегова који се провлаче кроз текст у великој мери оживљава и допуњује постављене ситуације у њему, а глумачка екипа (Небојша Илић - Иван, Милица Михаиловић - Милица, Мима Караџић - Машан, Ања Мит - Маја, Милош Самолов - Сима, Наташа Марковић - Нада) пружа сигурност када је реч о квалитетно интерпретираној комедији ситуације.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије