Нађ: Сви смо одговорни за ово што се Партизану дешава у последње време

Тренер фудбалера Партизана Албер Нађ каже да су црно-бели испунили циљ, који су многи погрешно протумачили, а то је да се у плеј-офу Суперлиге Србије остане на другом месту које води у квалификације за Лигу шампиона. Нагласио је да су циљеви за наредну сезону кристално јасни.

Нађ: Сви смо одговорни за ово што се Партизану дешава у последње време Нађ: Сви смо одговорни за ово што се Партизану дешава у последње време

Партизан је сезону окончао без трофеја. Завршио је на другом месту на табели Суперлиге Србије са 18 бодова мање од првопласиране Црвене звезде.

Црно-бели ће се окупити 15. и 16. јуна, када ће обавити прве медицинске тестове пред припреме за квалификације за Лигу шампиона.

"Партизан је од почетка сезоне много патио, остваривали смо неке резултате, побеђивали, а нисмо били на задовољавајућем нивоу. Много пута сам апострофирао да је наш голман Александар Јовановић био јунак. Много пута нас је спасио, шта је све радио и како је бранио, могло је да оде све у контра смеру", рекао је тренер црно-белих Алберт Нађ на завршној конференцији за медије.

"Овај клуб је моја љубав"

Нађ је истакао да није погрешио када је одлучио да постане први тренер Партизана.

"Ниједном нисам помислио шта ми је ово требало. Ово је мој живот, овај клуб је моја љубав, мислим да сам од играчке каријере до сада показивао шта ми значи Партизан. Мислим да нисам погрешио, мој карактер је такав, никад се нисам плашио изазова, никада нисам ишао лакшим путем", рекао је тренер Партизана.

Црно-бели ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона играти против Фенербахчеа или Динама из Кијева.

"Мало је апсурдно то да као други немаш загарантовано место у европским такмичењима. Много је лепо када играш Лигу шампиона, имао сам прилику као играч, као координатор 2010. године, било би лепо да заокружим то и као тренер. Фенербахче или Динамо? Они су на папиру фаворити, то је сигурно. Али и 2003. је Њукасл био огроман фаворит. Изаћи ћемо прса у прса, па шта нам бог да. Потрудићемо се да им помрсимо рачуне, иако нам и кладионице дају минималне шансе, да дамо и њима прилику да зараде јер ће многи играти против нас", нагласио је Нађ.

"Скаутирање играча мора да се уради много раније"

Тренер Партизана је говорио и о предстојећем прелазном року.

"Ми дефинитивно не можемо да контролишемо тржиште. И сигурно на почетку припрема и на крају неће бити иста екипа. У политику клуба не улазим, нисам још сео са људима из клуба, требало би да видимо шта они мисле, шта стручни штаб жели. Скаутирање играча мора да се уради много раније, а надам се да су то и претходници радили. Не требају ми најбољи, требају ми прави играчи, на позицијама на којима сматрам да су нам потребни нападачи", рекао је Нађ.

Нагласио је да и у Суперлиги Србије постоје играчи који би могли да појачају црно-беле.

"Кроз историју је било много оних од којих се много очекивало, а када дођу нису показали ништа. Није лако, али је много лепо играти у Партизану. Чак и када чујеш звиждук и псовку са трибина, али и аплаузе и овације. Када смо ушли у Лигу шампиона 2003. у просеку нас је било 70 до 80 одсто из Партизанове школе, исто као и 2010. Мислим да то нешто говори. Неке ствари су се ту пореметиле, због чега и зашто, ја то не могу да кажем и да улазим у ту тему. Можда ће се неки наљутити, али рећи ћу ово. Не постоје легенде Партизана, само играчи дуге историје у овом клубу. Сви ми који смо поникли овде, који смо део његове историје, директно или индиректно, сви смо одговорни за ово што се дешава у последње време", рекао је Нађ.

Подвукао је да су циљеви Партизана за наредну сезону кристално јасни.

"Бол је велики, свима којима је црно-бела боја у срцу. Тај период без трофеја много боли. Било ко да седи на клупи, жели да прекине тај низ, то је циљ. Били смо близу и код Салета Станојевића и ове сезоне, па на крају нисмо успели. Не могу да причам много унапред, биће одлазака, долазака, па да видимо шта ћемо имати на располагању. Не размишљам о томе да има играча који не желе да освоје трофеј. Ако немам вољни моменат, ако не желим да победим и на тренингу, ако немам ту глад, онда нисам за овај спорт", закључио је Нађ.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије