Читај ми!

Ноћ када је Ђоле препливао Дунав

Уз рузмарин, лампионе и омиљене песме, Новосађани су се синоћ опростили од Ђорђа Балашевића. РТС вечерас u 23.10 на Првом програму емитује снимак програма "Ноћ када је Ђоле препливао Дунав".

Неколико хиљада Новосађана окупило се како би се опростило од свог суграђанина, чувеног кантаутора Ђорђа Балашевића, а програм под називом "Ноћ када је Ђоле препливао Дунав" одржан је на Kеју жртава рације.

Програм је отпочео пројекцијом лика Ђорђа Балашевића на зидине Петроварадинске тврђаве, а потом је пуштена песма Регрутеска. Програм посвећен Балашевићу грађани су пратили са Kеја жртава рације, али и са Варадинског моста, док су Дунавом између Kеја и Петроварадина пловили осветљени чамци. Дуж целог Кеја биле су посуте беле руже и рузмарин и мада је било предвиђено да се програм прати само са Кеја жртава рације, који је био затворен за саобраћај, све околне улице су биле препуне Новосађана који су дошли да одају последњи поздрав Панонском Морнару.

У оквиру програма "Ноћ када је Ђоле препливао Дунав" наступио је хор и оркестар Српског народног позоришта и "Новосадски добошари", а све време су пуштани снимци или уживо извођене песме једног од најпопуларнијих и највољенијих кантаутора с простора бивше Југославије.