Napad ispred Skupštine – obezbeđenje između Obradovića i Lončara, privedeno 15 osoba

Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su stepenište na ulazu u Skupštinu Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je dolazio na sednicu. Marjan Rističević iz gužve izašao bez sakoa. Policija privela 15 osoba zbog incidenta. Predsednik Vučić zatražio od svih političara i građana da najoštrije osude incident ispred parlamenta, koji je ocenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju.

Boško Obradović i pristalice Dveri su uoči početka sednice blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvali u pištaljke i nisu dozvoljavali poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje. 

Oni su nosili transparente "Dole vlada", "Da li korona zavisi od izbora", "Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu", nosili su i zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikivali da je predsednik Srbije "izdao Kosovo".

U jednom trenutku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici hteli da uđu u zgradu Skupštine, gde je trebalo da počne nova sednica.

U Skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara "sproveli" u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Pre Lončara, u parlament je pristizao i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, i došlo je do verbalnog sukoba sa Obradovićem na ulazu, a zatim i do koškanja, a Rističević je iz gužve izašao bez sakoa.  

Lideru radikala Vojislavu  Šešelju okupljeni su vikali "ua". 

Dobacivanja je bilo i u samom parlamentu, pa je poslanica Dveri Marija Janjušević poslaniku SNS-a Milovanu Drecunu, dok se u holu registrovao da je stigao na sednicu, dovikivala u lice da je izdajnik i da je izdao Kosovo. 

Koalicija "Za kraljevinu Srbiju" saopštila je da je dvadesetak pristalica Dveri, na čelu sa Boškom Obradovićem fizički i verbalno napalo i predsednika POKS-a i narodnog poslanika Žiku Gojkovića i  zatražila kaznu za odgovorne. 

Policija je, po nalogu nadležnih državnih organa, privela petnaest osoba koje su učestvovale u incidentu ispred Skupštine

U Skupštini Srbije počela je sednica, na čijem su na dnevnom redu izmene zakona o izboru poslanika i o lokalnim izborima, a na početku predsednica parlamenta Maja Gojković  osudila je ponašanje Boška Obradoviića i njegovih pristalica. 

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je incident ispred parlamenta kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju.

Osude stižu i od premijerke, ministara i poslanika, kao i od stranaka i njihovih lidera

 

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво