Приведено 15 особа које су учествовале у инциденту испред Скупштине

Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела петнаест особа које су учествовале у инциденту испред Скупштине, саопштио је министар Небојша Стефановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је као "чист фашизам" физички насртај Бошка Обрадовића и дела присталица Савеза за Србију на народне посланике и друге људе који су покушавали да уђу у Народну скупштину.

"Физичко обрачунавање са људима и да их уз то малтретирате, цепате, насрћете на њих и претите им батинањем и свим другим зато што мисли другачије од вас никада није, неће и не сме да буде дозвољено у нашој земљи", поручио је Стефановић.

Истакао је да је полиција, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала у овом насиљу, напала Маријана Ристичевића, друге народне посланике и лица која су улазила у Народну скупштину.

Како је навео, они ће у наредним минутима бити предати надлежним судовима за прекршаје који ће изрицати казне у складу са законом.

Председник Двери Бошко Обрадовић, неколико посланика и симпатизери странке "блокирали" су степениште на улазу у Скупштину Србије, а у једном тренутку дошло је и до гурања Обрадовића и министра здравља Златибора Лончара који је долазио на седницу. Марјан Ристичевић је из гужве изашао без сакоа. 

"Насиље није пут"

Небојша Стефановић је рекао да очекује да се нико не понаша насилнички, да сви људи схвате да насиље није пут.

"Не смемо да градимо земљу у којој ће се било ко обрачунавати са неким само зато што мисли другачије или има било какво другачије уверење", рекао је Стефановић.

Додао је да ће полиција и остали надлежни државни органи веома брзо и ефикасно реаговати у оваквим случајевима и да неће дозволити да било ко буде жртва насиља, да било коме буду угрожена права и слободе и да било ко трпи било какву врсту тортуре, зато што има другачији став о Србији или зато што има право да другачије политички делује.

"Дакле, још једном позивам све да одустану од насиља, то никада не сме да буде наш пут, а свима онима који се дрзну да се баве насиљем, полиција и државни органи и те како ће умети да одговоре", закључио је Стефановић.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво