Ристичевић: Напали ме с циљем да изазову немире у земљи

Посланик Марјан Ристичевић рекао је у Скупштини да су га напали "сити и обесни" са циљем да се изазову немири у земљи и Србија прикаже као диктаторска земља.

"Неколико несрећника је покушало да изазове сукоб између Срба и Срба", рекао је Марјан Ристичевић у парламенту, након што се уочи скупштинског заседања догодио инцидент. 

"Они покушавају да докажу диктатуру тиме што ће неко од њих бити приведен на информативни разговор и тиме доказати да је земља диктаторска и да је председник диктатор, што је апсолутно неистина", рекао је Ристичевић.

Он је додао да њима није циљ да пребију Арсића, Мају Гојковић, Мартиновића… већ да унесу немир, а онда "мало мало пишу својим газдама да су они малтретирани од већине".

"А, овде имамо терор убедљиве мањине над већином. Ми треба да им се супротставимо не силом, већ законом", нагласио је Ристичевић.

Каже да треба спроводити силу закона, а не закон силе.

"А, данас су ме напали сити, напети, бесни и обесни, међу њима је био човек и који је преварио пољопривреднике из Лознице, одакле је дошао да се обрачуна са мном, ваљда није задовољан пољопривредном политиком, јер не може више да превари те пољопривреднике", рекао је Ристичевић.

Он је навео да тим људима треба да се бави закон и надлежни државни органи.

Ристичевић је позвао грађане да изађу на изборе и истакао да су избори прилика да сви који желе, изаберу ко ће да спроводи јавну власт.

"Нисмо ми криви за њихове слабе резултате, већ они сами. ДС је у последњих неколико година изнедрила девет политичких организација, а да су јединствени имали би 20 одсто подршку. Не очекују ваљда да их ја уједињујем или неко из власти. Што Тања Фајон то не види, што не види ове насилничке покушаје, она је постала лидер те политичке организације, понаша се као опозициони лидер и њихов овлашћени представник", навео је Ристичевић.

Он је поручио Тањи Фајон да се степен демократије оцењује по степену права националних мањина у некој земљи.

Додао је да 4.033 Словенца у Србији имају национални савет, док више од 40.000 Срба у Словенији немају мањинска права.

"Ја онда питам њу, која је то земља више демократска Србија или Словенија. Пошто то у Словенији није успела, онда покушава да уређује Србију", навео је он.

Посланик СНС-а Владимир Орлић је у скупштини показао фотографије на којима се виде повреде Марјана Ристичевића на глави у пределу ува и рекао да се присталице Двери које су га напале нису зауставиле док нису виделе да му је глава прокрварила.

Да ли је то порука како ће политички живот изгледати ако они буду на власти, запитао је Орлић.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво