Вучић: Фашистичке фаланге напале посланике, сви то да осуде

Председник Србије Александар Вучић затражио је од свих политичара и грађана у Србији да најоштрије осуде данашњи инцидент испред парламента.

Александар Вучић је у обраћању грађанима Србије преко Инстаграм налога buducnostsrbijeav рекао да су данас "фашистичке фаланге" Бошка Обрадовића и Савеза за Србију физички напале народне посланике.

Навео је да су их обарали на земљу, цепали њихове сакое, "желећи да покажу да је насиље оно што би требало да влада у Србији и оно што би требало да добије већинску подршку народа".

"Зато тражим од свих грађана Србије да на најоштрији могући начин осуде фашистичко дивљање ових људи и да покажемо да је Србија демократска земља", рекао је Вучић.

Вучић и од је свих политичких представника у Србији тражио да осуде инцидент јер, како је навео, политичари могу да се разликују по много чему и да мисле другачије о свим питањима, али фашизам никада није био својствен Србији, а данашње слике смо, додаје, "могли да гледамо само у нацистичкој Немачкој тридесетих и усташкој Хрватској четрдесетих година".

Поручује да Србија неће дозволити да победи фашизам и да је уверен да ће се изборити за очување демократских вредности и демократског поретка.

"Очекујем да грађани буду апсолутно јединствени у осуди онога што се данас догодило. А наше је да се боримо да економски развијамо земљу, да чувамо демократију и да на изборима покажемо коме верујемо и да бранимо и сачувамо будућност наше деце", закључио је Вучић.

Председник Двери Бошко Обрадовић, неколико посланика и симпатизери странке "блокирали" су степениште на улазу у Скупштину Србије, а у једном тренутку дошло је и до гурања Обрадовића и министра здравља Златибора Лончара који је долазио на седницу. Марјан Ристичевић је из гужве изашао без сакоа.