Čitaj mi!

Moj dan za naš grad

U akciji čišćenja snega u Užicu "Moj dan za naš grad" učestvovalo više od 1.500 građana, sva javna preduzeća i na desetine privatnih firmi, ustanova i udruženja.

Štab za vanredne situacije Užica organizovao je veliku akciju čišćenja i uklanjanja snega sa najfrekventnijih gradskih ulica i ostalih javnih površina.

"Grad u kome živimo zaslužuje da svakodnevno pokazujemo odgovornost prema zajedničkim dobrima", kaže se u pozivu građanima da se uključe u akciju "Moj dan za naš grad".

Užičani su pozvani da pokažu solidarnost i da zajedno, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinesu da se grad očisti od snega.

I Užičani su se odazvali! Svako ko je mogao poneo je lopate i alatke za razbijanje leda, a za učešće u akciji prijavljivali su u svojoj mesnoj zajednici ili u Gradskoj upravi.

U akciji "Moj dan za naš grad" učestvovalo je  više od 1.500  građana, sva javna i na desetine privatnih preduzeća, ustanova i udruženja, među kojima i lovci, ribolovci, dobrovoljni davaoci krvi, sportisti, navijači i Kolo srpskih sestara. Grad je angažovao i pedesetak vozila za čišćenje i odvoženje snega.

Danas u Užicu, iako je neradni dan, dežuraju sve službe javnog sektora neophodne za normalno funkcionisanje grada.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 17. feb 2012, 13:12) - boban femic [neregistrovani]

bijelo polje

svaka cast uyicani.poydrav iz zavejanog bijelog polja.

(četvrtak, 16. feb 2012, 18:27) - Pavle [neregistrovani]

Osvrt na danasnju akciju u Uzicu

Trebalo je vise pomoci stotinama gradjana kojima su se krovovi obrusili.

Niti ima grada sa vise ravnih krovova niti grada u kome je taj vid gradnje manje pozeljan (zbog planinske klime i obilnih padavina tokom godine).

Danasnju akciju ipak podrzavam i ocenjujem kao uspesnu.

(četvrtak, 16. feb 2012, 17:26) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Užičani! Neka to bude primer i za druge gradove.....