Rok prijave za vojne penzije produžen do 25. decembra

Resorni ministar Aleksandar Vulin rekao je da je rok za vansudsko poravnanje vojnih penzionera sa Fondom PIO produžen do 25. decembra. Fond nudi jednokratnu isplatu duga nastalog zbog propusta u usklađivanju vojnih penzija u proteklih osam godina.

Iako je do danas trebalo da odluče hoće li prihvatiti ponudu Fonda ili čekati odluku suda, na šalterima za vojne penzionere gužva veća nego proteklih dana. Za sve njih dobra vest je da ovo, ipak, neće biti poslednji dan za posao oko poravnanja sa Fondom.

"Do pre sat ili dva na adresu PIO Fonda stilo je više od 30.000 zahtev za dogovor sa Fondom, što da se odustaje od tužbe, što za uvećanje penzija. Odziv je zaista dobar i baš zbog toga, na zahtev Udruženja vojnih penzionera, Vlada je odlučila da produži rok do 25. decembra", rekao je Aleksandar Vulin 

Oko 48.000 vojnih penzionera i još 10.000 njihovih naslednika ima pravo na naplatu duga. Za te namene država je obezbedila 5,4 milijarde dinara.

U redovima danas nešto veći broj onih koji su sudski proces već dobili, a potražuju dug za perod od tri do četiri godine koji sud zbog zastarelosti ne priznaje, a država im je i to ponudila.

Vansudsko poravnanje u obavezi su da potpisu i oni koji nisu tužili Fond, kako bi se izbegla mogućnost da neko pošto mu Fond jednokratno isplati dug, preko suda zatraži i isplatu kamata.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 10. dec 2015, 11:48) - anonymous [neregistrovani]

Poznato

Rokovi se produzavaju samo kad nesto slabo ide.