Saglasnost da u službi zaštitnika građana radi još 17 osoba

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dao je saglasnost da u stručnoj službi zaštitnika građana bude zaposleno još 17 osoba.

Zamenica zaštitnika građana Vladana Jović izjavila je da je zapošljavanje radnika zatraženo zbog povećanog obima posla, precizirajući da je broj pritužbi koje stižu zaštitniku građana svake godine oko 30 odsto veće.

Zaštitnik građana je zatražio zapošljavanje jedne osobe na neodređeno vreme za popunjavanje radnog mesta za podršku u postupku po pritužbama, kao i zapošljavanje još 16 osoba na šest meseci.

U stručnoj službi zaštitnika građana trenutno rade 83 radnika.

Izmenama Zakona o budžetskom sistemu, zapošljavanje novih radnika u javnom sektoru zabranjeno je do kraja ove godine, ali radni odnos u Skupštini Srbije i nezavisnim državnim organima i organizacijama koje bira parlament može da se zasnuje uz saglasnost Odbora za administrativno-budžetska pitanja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 06. nov 2015, 15:48) - anonymous [neregistrovani]

100 radniak koje placaju poreski obveznici

Cak 100 radniak ce placati poreski obveznici Srbije, a plate sigurno ogromne a bas me interesuje kada ce biti konkrusi i kako ce se birati radnici.