Čitaj mi!

Kada krenete autobusom u Grčku, a ispostavi se da je neko pozitivan

Turističke agencije u velikoj meri prodaju aranžmane, noćas kreću prve organizovane grupe turista iz Srbije. Aleksandar Seničić iz Jute kaže da će ostati nasumično testiranje kao mogućnost i kao obaveza Grčke prema odluci EU, radiće se brzi testovi, uzimaće se podaci putnika koji su testirani i tokom putovanja do odredišta rezultate će dobiti na mobilni telefon.

Grčka je otvorila turističku sezonu. Srbija i Grčka trebalo bi sledeće nedelje da potpišu sporazum o ukidanju naplate rominga.

Prihvataju se svi sertifikati o vakcinaciji, a za one koji nisu vakcinisani – negativan pi-si-ar test i negativni antigenski test – to je najznačajnije, kaže za RTS prvi čovek Jute Aleksandar Seničić.

"Ono što smo očekivali da se desi juče je najavio ministar turizma i premijer Grčke: ukida se roming između dve zemlje, što će smanjiti troškove. Nećemo više juriti vaj-faj svuda po Grčkoj. To je dobra vest", istakao je Seničić.

Turističke agencije u velikoj meri prodaju turističke aranžmane, od noćas kreću prve organizovane grupe naših turista.

Situacija u Grčkoj je daleko bolja nego što je bila, ublažene su mere.

Ali i dalje se moramo ponašati u skladu s merama, rekao je prvi čovek Jute.

Nasumično testiranje, karantinski smeštaj

Seničić kaže da će ostati nasumično testiranje kao mogućnost i kao obaveza Grčke prema odluci EU: radiće se brzi testovi, uzimaće se podaci putnika koji su testirani i tokom putvanja do odredišta rezultate će dobiti na mobilni telefon.

Objašnjava da će svi koji su zaraženi ostati u tzv. karantinskom smeštaju, vodiće se računa da ne izlaze, a posle određenog broja dana biće ponovno testirani i, ukoliko budu negativni, moći će normalno da provedu ostatak odmora.

Prema njegovim rečima, ukoliko se bude produžavao boravak, troškovi padaju na teret putnika.

Grčka je uz Crnu Goru zemlja koja pokriva troškove u slučaju potrebne hospitalizacije.

"Ali zbog mogućih dodatnih troškova, troškova povratka sa destinacije, zbog karantina, produžite boravak, treba uzeti polisu putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva troškove obolevanje od kovida", zaključio je Seničić.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">