Ауторско вече Владана Радовановића

У Коларчевој задужбини одржано ауторско вече Владана Радовановића. Маестро Бојан Суђић, Хор и Симфонијски оркестар РТС-а, Флаутино Лола Класик и многи други, извели су дела нашег реномираног композитора.

Ауторско вече Владана Радовановића одржано је у Коларчевој задужбини. Маестро Бојан Суђић, Хор и Симфонијски оркестар РТС-а, Флаутино Лола Класик и многи други, извели су дела нашег реномираног композитора.

Од сликарства и композиције, преко књижевности, Радовановић користи језик најразличитијих уметничких форми. Како сам аутор каже - на линији хиперполифоније, са темом која га најчешће привлачи.

"Космос који ја гледам, а опчињен сам од малих ногу, у ствари делује на мене изгледом, а изглед се преводи у звуке", рекао је Владан Радовановић.

Не само звучно, Радовановићев космос је и визуелно постао део композиција. Зато је дело "Сазвежђа" пројектовано на платну. У ретроспективи Радовановићевог стваралаштва од половине прошлог века до данас, важно место припало је премијерном извођењу композиције "Сидерал", још једном сложеном звучном доживљају Космоса.

"Могу да кажем да у животу нисам доживео да у кратком времском периоду чујем толико добрих извођења", навео је Радовановић.

Извођача је било много и сви су имали сложени задатак - представити богатство опуса и повезати га у целину. Опус нашег значајног уметника успешно је представљен великим ангажманом музичара, међу којима су изузетно актвини били чланови хора и оркестра РТС са маестром Суђићем.

број коментара 0 Пошаљи коментар