Караџић тражи промену судије

Радован Караџић затражио од Хашког трибунала да именује трочано веће који би одлучио о његовом захтеву за изузеће судије Мелвила Берда. Караџић поднео захтев за изузеће Берда јер не испуњава услове за сталног судију Трибунала.

Бивши председник Републике Српске Радован Караџић затражио је од Хашког трибунала да именује трочлано веће судија који би одлучио о његовом захтеву за изузеће судије Мелвила Берда, саопштено је из Хага.

Караџић је у јучерашњем поднеску оценио да "не би било подесно да судско веће оцењује квалификације једног од својих чланова" и затражио да се о његовом захтеву за изузеће судије Берда изјасни веће који би се састојало од тројица судија из других претресних већа.

Бивши председник РС је прошле седмице поднео захтев за изузеће судије из Тринидада и Тобага, јер сматра да Берд (69) не испуњава услове за сталног судију Хашког трибунала пошто је испунио услов за одлазак у пензију.

Председник Хашког трибунала Патрик Робинсон недавно је одредио ново Судско веће за процес бившем председнику Републике Српске, оптуженом за геноцид и злочине против човечности над несрбима у Босни и Херцеговини 1992-95. године.

Према објављеној одлуци, Судским већем председава О Гон Квон из Јужне Кореје, а чланови су Хауард Морисон, нови судија из Велике Британије и Мелвил Берд са Тринидада. Резервни судија на суђењу Караџићу је Флавија Латанци из Италије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 29. сеп 2009, 21:10) - anonymous [нерегистровани]

Bravo na bravo

Morate istrajati,gospodine Karadzicu.

(уторак, 29. сеп 2009, 19:36) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Bravo tako se to radi, klin se klinom izbija. Ja vas postujem sta god pricali drugi i niko ne moze da kaze da niste inteligentni. Samo napred... Mnogi ce me gledati kao maloumnika sto sam ovo izjavio ali kada bude ostalo 1.000 Srba razbezanih po svetu ceskace se po glavi i razmisliti o svemu jos jednom

(уторак, 29. сеп 2009, 15:27) - anonymous [нерегистровани]

Lukav Karadjic

Lukav Karadjic odugovlaci da mu vec jednom pocne sudjenje.
Lukav i Mudar,zna on sta hoce.