Читај ми!

Портпароли полиције у посети РТС-у

Мисија ОЕБС-а у Србији, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, ради на програму реформе полиције. Један од приотета је побољшање односа полиције и медија. Представници Мисије ОЕБС-а и МУП-а обишли су редакције Информативног програма и студија из којих се емитује програм.

После обуке из области односа са јавношћу, посетом РТС-у завршена је друга студијска посета 27 портпарола полицијских управа широм Србије. Портпаролима полицијских управа пружена је могућност увида у стандарде и праксу водећих медијских кућа.

"Ове посете што ћемо обићи све медијске куће у Београду значиће нам за наш даљи рад. Разменили смо искуства са колегама новинарима са којима сарађујемо у свакодневном послу", каже портпарол полицијске управе из Панчева Јовица Антонић.

Представници Мисије ОЕБС-а и Министарства унутрашњих послова обишли су редакције Информативног програма и студија из којих се емитује програм.

"Јавни медијски сервис ће у складу са својим обавезама који су прописани у складу са Законом о јавним медијским сервисима и другим медијским законима испоштовати све своје обавезе и пружити максималну подршку у благовременом информисању грађана и у сарадњи са полицијом", напомиње генерални секретар РТС-а Станислав Вељковић.

Из мисије ОЕБС-а поручују да је неопходно да полиција медијима пружи поуздане информације, да би могли тачно да извештавају о раду полиције. Верују да медији могу помоћи рад полиције, нарочито на локалном нивоу.

"Циљ данашње посете Јавном сервису и другим медијским кућама је јачање вештина портпарола полицијских управа кроз увид у рад националних електронских и штампаних медија, поготово њихових информативних редакција", истиче Денис Мсзолани из ОЕБС-а.

ОЕБС најављује да ће и даље подржавати иницијативе у области рада полиције и активности усмерене на унапређење комуникације између полиције и јавности у Србији.

број коментара 0 Пошаљи коментар