Читај ми!

Живот без сата и журбе

Снежана Радојичић је пре три године напустила посао, и бициклом, са минималним пртљагом, кренула на пут око света. О свом путовању, које и даље траје, написала је књигу која излази почетком августа, а тада ће и Снежана накратко доћи у Београд. Тренутно је у Иркутску, у Сибиру.

Са оним што јој је потребно за живот - шатором за спавање и гардеробом на точковима, Снежана је на педале прешла близу 30.000 километара - добар део Европе и Азије. Вози док јој је лепо, а онда стаје и дружи се са људима.

"Турска је земља у којој бих могла да живим зато што имају све позитивне особине које ми имамо, само још наглашеније будући да нису имали никакве кризе, ратове и притом је земља прелепа", каже Снежана.

Живот без сата и журбе оставља јој довољно времена да пише. Блог, од првог дана, а ускоро издаје роман. Говори о првих седам месеци путовања и сапутнику који је у почетку био друштво за путовање, а потом и љубав.

"То је било јако тешко јер је то двоје људи који се уопште не познају, из потпуно различитих средина. На крају смо се разишли у Турској. А онда сам ја морала да преломим шта ћу да радим даље. Нисам кренула у све то због њега него због себе и онда сам одлучила да наставим даље", прича Снежана.

И сама путује већ дуже од две године.

"Спавам у шатору 85 одсто времена, изложена сам стално временским околностима, изложена сам опасностима. Пре три дана сам имала покушај пљачке, где сам се спасла користећи паприка-спреј", каже Снежана.

Иако је изабрала најјефтинији начин путовања, без новца не може. Снежана Радојичић зарађује од изнајмљивања стана у Београду, продаје пређених километара посетиоцима свог блога, а нада се да ће од септембра зарађивати и од своје књиге. Тако ће брже стићи до следеће жељене дестинације - Јужне Америке.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 09. јул 2014, 11:10) - Sabacki Biciklisti [нерегистровани]

Bravo

Bravo Snezo !

(среда, 09. јул 2014, 02:02) - Sloboda za Palestinu [нерегистровани]

Samo hrabro

Bog da te cuva.Budi ziva,zdrava i nasmejana.