Српска листа предала списак кандидата за изборе

Листу кандидата за предстојеће изборе на Косову и Метохији Српска листа предала је Централној изборној комисији у Приштини.

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је да ће Српска листа имати снажну подршку председника Александра Вучића, уз, како је рекао, "истовремене нападе не политичких партија, већ појединих Срба којима је лични интерес изнад националног и којима очигледно држава Србија није отаџбина".

"И на овим изборима Српска листа ће имати најбоље кандидате на својој листи, кандидате који ће се у Скупштини а не на улици борити за већа права и за бољи живот и за интересе српске заједнице, и не само Срба већ и Горанаца, Рома, Ашкалија и свих оних других којима је бољи живот у интересу", рекао је Ракић.

Позвао је све остале српске странке да се прикључе Српској листи и рекао да је убеђен да ће Српска листа освојити свих 10 загарантованих места колико у скупштини припада Србима.

Предаји листе Централној изборној комисији присуствовала је већина кандидата.

На листи су представници Срба из готово свих средина на Косову и Метохији. Од 17 кандидата шест је жена.

На листи су Игор Симић, Зоран Мијсиловић, Миљана Николић, Славко Симић, Иван Тодосијевић, Јасмина Дедић, Милош Перовић, Љубинко Караџић, Верица Жћеранић, Бранислав Николић, Милан Костић, Винка Радосављевић, Милан Јоксимовић, Ксенија Божовић, Божа Стојановић, Мирјана Николић и Светислав Јокић.

Раније је саопштено да су Централној изборној комисији пријаву поднеле две српске партије - Прогресивна демократска странка и Нова партија Косова, у оквиру коалиције "Слобода".

У поноћ источе рок за пријаву, а очекује се и пријава Самосталне либералне странке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије