Читај ми!

Ко је Чачанин, авантуриста, који је обишао 45 земаља света

Чачанин Петар Сретеновић до сада је посетио и упознао 45 земаља. Осим што путује сам, као лиценцирани туристички водич често има разне туре, чак и у Јапану.

На прави начин спаја љубав и професију. Путује Србијом и светом упознајући друге културе, уживајући у лепотама далеких дестинација, различитим укусима и мирисима. Свако путовање доноси нови изазов, па је прелазећи границе 45 држава често померао и своје.

''Захваљујући путовањима научио сам доста о самом себи и о свим неким ситуацијама у којима се налазим препознам неко право лице. Можда неке ствари које до тада нисам био свестан и на шта сам све спреман и које су моје границе које некада на путовањима и морам да пређем, јер ипак најбоље се осећам када напустим ту зону комфора и доживим нешто потпуно ново и другачије'', наводи Петар Сретеновић.

Овај младић из Чачка ужива у путовањима по Европи, Африци, Куби, Јапану, јер тврди путовања су начин живота. Из бројних авантура носи само позитивна искуства и успомене. Издваја најинтересантније.

''Вожња индијским возом, комуникација са Индијцима који некад и не комуницирају него само покретима главе дају одговор на свако питање, а на мени је да схватим и разумем шта су они хтели да кажу. Тако да, генерално, све су то неке ствари које онако на неки леп начин вас избаце из колосека и врате у нешто потпуно другачије'', истиче Петар.

Утиске са путовања преноси фотографијама и причама на свом блогу и друштвеним мрежама. Подједнако му је изазовно када води групу као и када је сам туриста.

''Обилазим места у која туристи иначе не иду. То ми се десило на пример у у Јордану када сам био. Отишао сам на север Јордана у близини границе са Сиријом и то је једна потпуно другачија земља у односу на оно која се обилази у регуларним да кажем туристичким турама, а опет када сам са групом имам јако лепу могућност да упознам земљу поново на неки другачији начин”, наглашава Петар.

Петар увек има кофер при руци. На јесен ће поново бити водич туристима у Јапану, а спреман је и за неке нове пустоловине.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије