Читај ми!

Вучић о новој болници у Батајници: Србија ће победити корону

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму да је за четири месеца изграђена болница намењена оболелима од коронавируса у Батајници, уз поруку да ће Србија победити корону.

То је објављено на Инстаграм профилу будућностсрбијеав, уз фотографије на којима се види хронолошки ред како је болница грађена.

"За четири месеца смо изградили ову велелепну болницу. Србија ће победити корону. Живела Србија!", написао је председник Србије.

Председник је додао и да је поносан на наше раднике и државу која је за само четири месеца изградила велелепну болницу у Батајници.

"Једини циљ свакога од нас био је и остао да сачувамо животе људи у најтежим условима инфекције корона вирусом. Жао ми је и понекад не могу да поверујем да постоје људи и медији који се не радују успеху своје земље, који се не радују ничему што Србија предузима у борби против корона вируса, већ свог главног сарадника и савезника управо виде у опаком вирусу," написао је Вучић.

Он је најавио да ће на све неистине око цене квадрата болница одговорити чињеницама.

"Нажалост, поједини политичари увек у другоме виде себе и зато долазе до погрешних закључака. И овај велики посао за Србију обавили смо поштено, одговорно и ефикасно," закључио је Вучић.

Град завршио свој део посла у ковид болници у Батајници

Секретар за ванредне ситуације Дарко Главаш изјавио је да је Град Београд завршио све пратеће инфраструктурне радове на ковид болници у Батајници која ускоро почиње са радом.

Наводи да преостале радове у самој болници и даље изводе Министарство здравља и Министарство одбране, док је Град завршио водоводне и канализационе инсталације, увођење струје и телефона.

"Град Београд је завршио све радове које је имао као налог од републичког Кризног штаба и у року који је био задат", рекао је Главаш за Танјуг.

Такође, додаје он, урађено је проширење на Батајничком друму, као и једно проширење на Новосадском путу, а направљене су, каже Главаш, и нове аутобуске станице.

Ојачана је, наводи, пратећа инфраструктура ка самој болници, а тренутно се, истиче он, праве договори са јавним превозом на који начин ће се и медицински радници, који би требало за неколико дана да почну да раде, превести до ковид болнице.

"То је један изузетан комплекс који ће много помоћи да се растерети комплетан здравствени систем Београда и земље, али и да се на прави начин прихвате сви заражени", закључио је Главаш.