Бела техника за поплављене у Обреновцу

Хуманитарна организација "Срби за Србе", у сарадњи са организацијом "Стара Рашка" из Београда, Српским друштвом "Задужбина" из Словеније, удружењем "Љубав" из Италије и српском заједницом из Лас Вегаса, испоручила је протеклог викенда вредну хуманитарну помоћ обреновачким породицама у вредности од 2,8 милиона динара.

Хуманитарна организација Срби за Србе, у сарадњи са организацијом Стара Рашка из Београда, Српским друштвом Задужбина из Словеније, удружењем Љубав из Италије и српском заједницом из Лас Вегаса (САД), испоручила је хуманитарну помоћ од 105 комада беле технике породицама у Обреновцу у вредности од 2,8 милиона динара, пише у саопштењу организације Срби за Србе.

Хуманитарна помоћ у виду 27 фрижидера, 27 шпорета, 11 замрзивача, 39 веш машина и једне пећи на дрва испоручена је за 60 породица у месним заједницама Бело Поље, Друга, Трећа, Велико Поље, Рвати и Забрежје.

Организација саопштава да је у склопу акције Борба против поплава, помоћ до сада помоћ испоручила породицама у Параћину, Трстенику, Ваљеву, Краљеву и Обреновцу у вредности од преко седам милиона динара, а у наредних две недеље помоћ ће добити и пострадале породице у општинама Свилајнац, Крупањ, Уб и Лазаревац. Након завршених акција у Србији, хуманитарни контигент креће у Републику Српску.

"Захваљујући српској заједници из Лас Вегаса, братским организацијама из Србије, Словеније и Италије као и бројним донаторима широм света успели смо да обезбедимо први контигент помоћи за породице у Обреновцу, где је ситуација убедљиво најтежа по питању штете која је учињена у поплавама", истиче Игор Рашула, председник организације Срби за Србе.

Рашула додаје и да посебну захвалност организација Срби за Србе дугује општинској управи Обреновца која је обезбедила спискове пострадалих домаћинстава у недавним поплавама.

Прва фаза акције Борба против поплава има за циљ да обезбеди 1000 апарата беле технике за око 500 породица из Србије и Републике Српске како би били у могућности да поврате изгубљену наду и добију преко потребну помоћ за своје домаћинство.

Више информација о пријави за помоћ као и финансијској подршци пројекту можете пронаћи на званичном сајту ове организације.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. сеп 2014, 09:21) - Zahvalan [нерегистровани]

Svaka čast

Hvala vam braćo. Vi ste odlična organizacija