Друго место за ФК Споји!

Фудбалска екипа Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И "ФК Споји!" освојила је друго место на турниру у малом фудбалу у организацији аустријске екипе "FC Saggenbar" у Инсбруку. На овом турниру за годину дана, колико постоји клуб, прeшли су пут од елиминације у групи 2011. до 2. места у 2012. години.

Фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, ФК Споји! учествовала је на турниру у малом фудбалу који је организовала аустријска екипа FC Saggenbar у Инсбруку.

На турниру је учествовало 16 екипа, које су се бориле у групама од 8 екипа. Прве две пласиране екипе у групи квалификовале су се директно у полуфинале.

Млади фудбалери ФК Споји! играли су у пуном саставу и однели победу већ у првој утакмици над екипом Bazinga резултатом 3:0.

Нерешен резултат је остварен у дуелу са HC westliches Mittelgebirge (1:1), а први пораз забележен је од екипе Tiroler Versicherung (1:2), иако су играчи ФК Споји! голом Далибора Здравковића у 10. секунди утакмице повели са 1:0.

Потом су се ређале победе против Wolfsrudel-а (1:0), Team bring it-а (4:0), Soccerteam-а (2:1) и FC Kabelwurm-а (1:0).

Тако су млади фудбалери ФК Споји! са 16 освојена поена са друге позиције у групи ушли у полуфинале, где их је чекала екипа Promillo, коју су победили са резултатом 1:0.

У финалу је ФК Споји! поново наишао на екипу Tiroler Versicherung, против које су доживели једини пораз у групи. Зато је финална утакмица била додатан мотив, а емоције на врхунцу.

Нажалост „ФК Споји!" је у финалној утакмици изгубио од Tiroler Versicherung и то резултатом 1:2.

Екипа ФК Споји! је освојила 2. место на овом турниру. Играли су на месту где су пре тачно годину дана први пут заједно заиграли, што показује мерљив успех који је остварен у том периоду - од елиминације у групи у 2011. години до 2. места у 2012. години, на турниру који сваке године организује аустријска екипа FC Saggenbar.

Стрелци ФК Споји! су били: Никола Миладиновић (4 гола), Никола Икић (3 гола), Доминик Пандуревић (2 гола), Далибор Здравковић (2 гола), Стефан Јовић (2 гола).

број коментара 0 Пошаљи коментар