Čitaj mi!

Podrška prve dame dobrotvornom Bazaru

Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić otvorila je dobrotvorni Bazar na Beogradskom sajmu na kojem izlagači prikupljaju novac nudeći nacionalna jela, pića i suvenire. Prva dama je za ovu priliku izradila sto sa mozaikom, dok je predsednik darivao šest flaša rakije koju je lično ispekao.

Umesto ambasadora, na Diplomatskom bazaru glavnu reč imaju žene diplomata u Srbiji. Za sve članice Međunarodnog kluba žena, kojih ima oko dvesta, Bazar je najvažniji događaj jer pripreme traju skoro cele godine.

Dvanaesto izdanje dobrotvornog Bazara otvorila je supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić.

Dragica Nikolić zahvalila se Međunarodnom klubu žena u Beogradu, organizatorima dobrotvornog Bazara, istakavši da njihova plemenitost i nesebična želja da pomognu doprinosi da Beograd poslednjih 12 godina početkom decembra postaje svetska prestonica dobrote.

„Bazar kreativnosti i lepote, koji je satkan od entuzijazma i ljubavi, poseban je jer je svaki izložbeni prostor razglednica puna najlepših želja koje do nas stižu iz mnogih zemalja sveta", rekla je supruga predsednika Nikolića.

Prva dama Srbije je svoju podršku Bazaru pružila i donacijom stola sa ručno izrađenim mozaikom, čiji je autor, a koji je jedna od nagrada na tradicionalnoj lutriji, dok je njen suprug Tomislav Nikolić darivao šest flaša rakije koju je lično ispekao.

Dobrotvorni događaj u Hali 2 Beogradskog sajma obuhvata 50 štandova na kojima predstavnici 40 zemalja prikupljaju novac nudeći posetiocima svoja tradicionalna, nacionalna jela i pića, suvenire, knjige, igračke, odeću i druge stvari.

I ove godine, Austrija ima posebno mesto kao najveći donator, jer je 10 odsto prošlogodišnjeg prihoda - donacija te zemlje.

Prema rečima Andree Haidenthaler, supruge austrijskog diplomate, u Srbiji posluje 400 firmi iz te evropske države i one su pomogle u opremanju štanda. 

Najveći štand ove godine imala je Ambasada Indonezije, a prvi put je učestvovala Ambasada Mijanmara. Za najmlađe je napravljen Dečiji kutak gde su crtali, vajali i pravili poklone.  

Sav prihod od prodaje i lutrije namenjen je podršci humanitarnih projekata u Srbiji.

Međunarodni klub žena osim supruga diplomata, okuplja i supruge predstavnika međunarodnih i privrednih organizacija u Srbiji.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 03. dec 2012, 23:55) - anonymous [neregistrovani]

odlican prilog

Bravo za akciju Humanitarni Bazar- treba takvih akcija vise u Srbiji . Prilog RTSa je odlican. pozdrav

(nedelja, 02. dec 2012, 22:28) - anonymous [neregistrovani]

Svaka cast

Lepo je videti da se ove zene licno angazuju za dobro drugih ljudi. Mislim da nam svima daju primer. Neko ce reci da imaju para, ali ja mislim da svako moze i treba da pomogne u granicama svojih mogucnosti.
Gde ima volje ima i nacina da se pomogne!