Čitaj mi!

„Vojna akademija 2“ vraća publiku u bioskope

Više od 100.000 ljudi pogledalo je u bioskopima ostvarenje „Vojna akademija 2“, koje je time postalo prvi film u poslednjih godinu i po dana koji je pogledalo toliko ljudi. Stohiljaditi gledalac je Milica Jakovljević iz Krupnja kojoj je svečano uručen i poklon.

Za samo 32 dana prikazivanja film Vojna akademija 2 je u bioskopima pogledalo više od 100.000 ljudi. Tim povodom je i nagrađena Milica Jakovljević iz Krupnja, koja je nagrađena kao stohiljaditi gledalac.

Uprkos tome što je najveći broj bioskopa u Srbiji zatvoren, zahvaljujući distributeru „Art vista“ i njihovim mobilnim bioskopima, film je u salama pozorišta, domova kulture i sportskim halama, videla publika u 70 mesta širom Srbije i Republike Srpske.

Osim multipleksa u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Banjaluci, Vojnu akademiju 2 videla je i publika u Zrenjaninu, Kraljevu, Valjevu, Čačku, Paraćinu, Kruševcu, Leskovcu, Užicu, Novom Pazaru, Kikindi, Pančevu, ali i u manjim mestima poput Aleksandrovca, Brusa, Lapova, Inđije, Stare Pazove, Knjaževca, Kovina, Arilja, Bele Crkve, Nove Varoši i Priboja.

Po prvi put, posle skoro decenije, ni publika u manjim mestima nije ostala uskraćena za druženje sa glumcima posle projekcije.

Pošto su osnovci i srednjoškolci najvernija publika filma, glumci su u Valjevu, Šapcu, Raškoj i Novom Pazaru priredili iznenađenja pojavivši se u školama, što je bilo ispraćeno opštim oduševljenjem i ovacijama. 

Naklonost dece prema junacima filma išla je dotle da je su neki od njih dolazili u više gradova (često veoma udaljenih) ne bi li ponovo odgledali film i slikali se sa svojim idolima.

Ima i primera da je jedna obožavateljka prvo pogledala film u rodnom Zrenjaninu, zatim u Kikindi i Pančevu, a bila je i u Svilajncu na premijeri.

Više od godinu i po dana u domaćoj kinematografiji, nije bilo filmova koje je pogledalo više od 100.000 gledalaca, te je Vojna akademija 2 vratila publiku u bioskope.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2013, 22:39) - Dragan [neregistrovani]

Hmm

Zaboga ko li je...