НАТО против "Телекома"

Укидање телефона Србима јужно од Ибра је акција уклањања нелегалних оператера о којој су сви били унапред обавештени, рекао комадант јужног крила НАТО-а Марк Фицџералд. "Телеком Србија" позива оператере да не учествују у тендеру за "Телеком Косова".

Командант јужног крила НАТО Марк Фицџералд, који се налази у посети Косову, изјавио је да је укидање телефона Србима јужно од Ибра акција уклањања нелегалних оператера и истакао да је искључење протекло у складу са захтевима које је Кфор упутио косовским институцијама.

"Овакви догађаји могу да имају негативне последице уколико нису решени на прави начин. Сви су били обавештени да ће нелегални оператери телефоније бити уклоњени, па су учињени напори да се људима обезбеде картице за мобилне телефоне косовских оператера", рекао је Фицџералд.

Говорећи о укидању телефоније српским срединама, адмирал Фицџералд је указао да је КФОР трећа организација која би реаговала у случају да је дошло до инцидената, после КПС и Еулекса, пренео је КиМ радио.

"Знамо да постоје људи којима се то не свиђа и да безбедносна ситуација може да буде угрожена, али постоје снаге безбедности које могу да се изборе с тим", закључио је Фицџералд.

Истовремено, "Телеком Србија" је затражио од оператора који су заинтересовани да учествују на тендеру за продају "Поште" и "Телекома Косова" да повуку своје понуде, јер се ради о, како је наведено, отетој имовини "Телекома Србија".

У писму које је данас послато другим операторима наводи се да ће, у случају да се обави било каква трансакција те имовине, "Телеком Србије" предузети мере пред судовима.

Телеком Србија је раније упозорио операторе, као потенцијалне купце Поште и Телекома Косова, међународне организације из области телекомуникација и комисије појединих светских берзи и друга тела да ће се свим правним средствима борити за заштиту своје имовине на Косову и Метохији.

У саопштењу се подсећа да је "Србија чланица Међународне телекомуникационе уније, а не Косово и Метохија", па је, сагласно међународном праву, једина важећа лиценца она коју је "Телекому Србија" издала Републичка агенција за телекомуникације.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије