Читај ми!

Генерална скупштина усвојила резолуцију о Сребреници - 84 за, 19 против, 68 уздржано; Вучић : Ово ће отворити Пандорину кутију

Генерална скупштина УН у Њујорку усвојила је резолуцију о Сребреници са 84 гласа "за". Деветнаест држава је било против, а уздржано 68. Председник Александар Вучић рекао је да су хтели да ставе жиг на наше чело и нису успели, као и да 107 држава није гласало за резолуцију. Упитао је зашто се резолуција о Сребреници доноси баш сада и зашто се на њој радило тајно. Указао је да ће усвајање резолуције отворити Пандорину кутију и да ће се свет суочити са низом оптужби за геноцид и да она неће донети помирење у региону. Седница је почела излагањем представнице Немачке у УН Антје Лендерсен која је образложила текст резолуције о Сребреници.

Генерална скупштина усвојила резолуцију о Сребреници - 84 за, 19 против, 68 уздржано; Вучић : Ово ће отворити Пандорину кутију Генерална скупштина усвојила резолуцију о Сребреници - 84 за, 19 против, 68 уздржано; Вучић : Ово ће отворити Пандорину кутију

Генерална скупштина Уједињених нација на данашњој седници у Њујорку расправља и одлучује о предлогу резолуције о Сребреници.

Предлогом је, између осталог, предвиђено да се "11. јул обележава као међународни дан сећања на геноцид у Сребреници".

Седница почиње око 16 часова по средњоевропском времену.

Председник Александар Вучић, који се налази у Њујорку, уочи седнице је поручио да ће се данас све видети – "ко су нам пријатељи и ко су нам лажни пријатељи"

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је Босна и Херцеговина дошла до свог краја или су је, прецизније речено, довели до краја они који су се у њу клели.

Влада Републике Српске одржаће данас седницу у Сребреници.

У Уједињеним нацијама јуче је одржан панел "Ми говоримо, јер они не могу - гласови који се чују", на којем су говорили Срби који су доживели или су били сведоци злочина у претходним деценијама.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије