Вучић уочи гласања у УН: Сутра ће се све видети, ко су нам пријатељи и ко су нам лажни пријатељи

Председник Србије Александар Вучић обратио се из Њујорка видео-поруком уочи гласања о резолуцији о Сребреници.

"Сутра је 23. мај, није Видовдан, али за нас биће баш као Видовдан. Сутра ће се све видети - видеће се и ко су нам пријатељи и ко су лажни пријатељи и ко су они који нам никада нису били пријатељи", навeo je Вучић у видео-поруци на Инстаграмu buducnostsrbijeav. 

"Наравно, биће много лицемерја, биће много неистина, биће много свега на шта смо одавно научили - о којима ће они који све чине против Србије да нам објашњавају да у ствари све то чине управо због Србије јер много боље него ми разумеју наше интересе у будућности", истиче Вучић. 

"За мене тежак дан. Свакако најтежи од када сам председник и премијер, у политичком смислу. И за мене је Видовдан. Видећу сутра хоћу ли моћи да се супротставим највећима, најмоћнијима, најбезобзирнијима, најбахатијима, од којих су у претходних неколико дана готово сви побегли, или готово сви узмакли. Уплашили су их својим претњама бруталним, о чему ћу вам такође говорити. Србију не могу да уплаше. Никада нису могли да је уплаше. Само бринем хоћу ли бити довољно на висини задатка да не разочарам свој народ. Друге бриге сам пребринуо, више их немам. Само бих желео да сваки Србин сутра свуда у свету зна да сам дао све од себе бранећи част и образ нашег народа. Вама хвала, Срби широм света, грађани Србије на огромној подршци и хвала вам на томе што смо им показали једну ствар коју су погрешили - мислили су да нас унизе. Винули су нас као народ у висине, а нас Србе које је тешко ујединити успели су да уједине. Хвала им на томе, а ја вам обећавам - могуће је да ћу да погрешим, могуће је да ћу многе од вас да разочарам, али вам гарантујем да ћу дати све од себе и бићу хсрабар онолико колико могу. Борићу се за нашу светињу, за нашу Србију", поручио је председник Србије

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије